Širclja pobrala vso zlatnino

Državno prvenstvo v tekaških disciplinah, ki ga je gostil Obrov, se je končalo v znamenju balinarjev iz Zabič, ki so osvojili prvi mesti v obeh disciplinah.

Igor Šircelj, Timi Ličan in David Šircelj (iz leve proti desni) so 
Zabičam prinesli kar štiri odličja. Foto: Simon Maljevac
Igor Šircelj, Timi Ličan in David Šircelj (iz leve proti desni) so Zabičam prinesli kar štiri odličja. Foto: Simon Maljevac

ZABIČE > V organizaciji Balinarskega kluba Ilirska Bistrica je v balinarski dvorani v Obrovu potekalo državno prvenstvo v hitrostnem in štafetnem zbijanju, ki je minilo ob dokaj skromni udeležbi. V hitrostnem zbijanju sta se v velikem finalu za zlato odličje pričakovano pomerila David Šircelj (Zabiče) in Martin Zdauc (Ilirska Bistrica), ki sta bila daleč najboljša v predtekmovanju. Po izenačenem začetku je Šircelj v drugi polovici petminutnega teka zadržal zbranost in s serijo zadetkov pobegnil Zdaucu, ki je klonil s 43:40, bron pa sta si razdelila Goran Vujanović (Trata Škofja Loka) in Timi Ličan (Zabiče). Tudi v štafetnem zbijanju je zlato romalo v Zabiče, saj je bila bratska naveza David Šircelj - Igor Šircelj premočna za tekmece. Širclja sta v finalu zadela 49 krogel, Martin Zdauc in Marko Jagodnik (Ilirska Bistrica) 41, Andrej Kastelic in Aljoša Morelj (Košana) 37, Miran Matko in Tadej Gombač (Videm Košana) pa 32.

SM


Najbolj brano