Šimundža: Imamo pravico razmišljati o napredovanju

Nogometaši Maribora so danes zjutraj z graškega letališča odpotovali v Lizbono, kjer jih v torek ob 20.45 čaka tekma 5. kroga lige prvakov.

 Trener Maribora Ante Šimundža Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Trener Maribora Ante Šimundža Foto: Tomaž Primožič/Fpa

GRADEC > Štajerci so na treh od štirih dosedanjih tekem ostali neporaženi, kar jim po njihovem daje pravico razmišljati tudi o napredovanju. Za kaj takšnega bodo morali Sportingu odščipniti še kakšno točko.

“Moramo se zavedati, da smo v štirih tekmah lige prvakov trikrat ostali neporaženi. Smo tam, kjer si želimo biti, smo konkurenčni, ambiciozni in tako bomo nastopili tudi jutri. V tekmovanje smo šli z namenom, da bomo konkurenčni. Nismo si metali peska v oči, da smo kakšni favoriti. Smo pa ambiciozni. Po štirih tekmah imamo pravico razmišljati tudi o napredovanju,” je pred letom v Lizbono povedal trener Maribora Ante Šimundža, ki zaenkrat še ne ve, ali bo za nastop pripravljen Mitja Viler. Prvič je z ekipo 19-letni Robert Pušaver kot zamenjava za poškodovanega Dejana Trajkovskega.

Mariborčani, ki so konec tedna uspešno igrali v državnem prvenstvu in gladko premagali Koper (4:0), se po Šimundžovem mnenju dobro razvijajo in se spopadajo s tekmovanji na več frontah.

“Za nami je 30 tekem, čaka pa nas še kar nekaj pomembnih. To se dogaja že četrto leto zaporedoma, kar je zelo obremenilno, po drugi strani pa ta obremenitev pomeni, da delamo dobre stvari. Ekipa je ujela ritem lige prvakov in državnega prvenstva. Fantje so zrelejši, konkretnejši pri razmišljanju, tudi pred in na jutrišnji tekmi pričakujem pozitiven odziv igralcev,” pravi mariborski strateg, ki se je ozrl tudi na tekmeca, s katerim so vijoličasti v Ljudskem vrtu igrali 1:1.

“Sporting je sezono začel ambiciozno, nekatere stvari pa so se nato obrnile drugače. Vsekakor pa je pritisk na njihovi strani, ker so favoriti. Želijo si napredovati v drugi del, za nas to pomeni, da bodo zelo agresivni, mi pa bomo poskušali odgovoriti na enak način,” pojasnjuje Šimundža, ki se ne boji prvega zvezdnika Sportingove ekipe Nanija.

“Če smo lahko v Mariboru nevtralizirali Chelseajevega Edena Hazarda, potem lahko tudi Nanija. To pa seveda ne bo lahko. Ima karizmo, ima kakovost, tako da bomo morali biti osredotočeni tudi v 99. minuti, če bo to potrebno,” poudarja Šimundža, ki meni, da bo Sporting pritisnil že na začetku tekme, sami pa bodo poskusili ta pritisk čim prej odpraviti.

Nocojšnji trening na stadionu Jose Alvalade se bo začel ob 20.00 po slovenskem času.

V skupini G ima sicer vodilni Chelsea po štirih tekmah osem točk, Schalke je drugi s petimi, Sporting tretji s štirimi, Maribor pa četrti s tremi.

STA


Najbolj brano