Shiffrinova ostaja slalomska kraljica, Bucikova sedma

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je na svetovnem prvenstvu v švicarskem St. Moritzu osvojila slalomsko zlato kolajno, svojo tretjo po vrsti. Srebro je osvojila domačinka Wendy Holdener, bron pa Švedinja Frida Hansdotter. Slovenka Ana Bucik, osma po prvi vožnji, je osvojila končno sedmo mesto z zaostankom 2,62 sekunde.

Ana Bucik je v slalomu na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu 
zasedla sedmo mesto. Foto: STA
Ana Bucik je v slalomu na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu zasedla sedmo mesto. Foto: STA

ST. MORITZ > Američanka Mikaela Shiffrin je Švicarko Wendy Holdener premagala za 1,64 sekunde, Švedinjo Frido Hansdotter pa za 1,75 sekunde.

Olimpijska slalomska prvakinja Shiffrinova je bila na SP v slalomu zlata v letih 2013, 2015 in zdaj še 2017, v St. Moritzu pa je pred tem osvojila že srebro v veleslalomu.

Za najboljši slovenski dosežek dneva je poskrbela 23-letna Ana Bucik, ki je s sedmim mestom vpisala svoj najboljši dosežek na svetovnih prvenstvih, hkrati je izenačila svoj najboljši dosežek v karieri, sedma je bila tudi na slalomu za Zlato lisico v Mariboru.

“Sem zadovoljna. Vem, da bi lahko bilo v posameznih delih še bolje. Zagotovo je to lep rezultat, res je lep dan. Dobro sem smučala že pred prvenstvom, upala sem na prvo šesterico, torej na svoj najboljši rezultat. Tudi sedmo mesto je odlično in od tu lahko gradim naprej. Vesela sem, da se mi je danes uspelo zbrati kljub malo večji tremi kot ponavadi. Uživala sem v sami tekmi, vem pa, kje imam še rezerve do ostalih najboljših punc in na tem bom delala na treningih. Prva vožnja je bila boljša, z izjemo zgornjega dela, v drugi sem imela težave s položajem, ampak sem zadržala relativno visok tempo. Zadovoljna sem, da sem se rešila iz kar nekaj težav v finalu in prišla do cilja,” je dejala Bucikova, ki je v prvi vožnji zaostala le 96 stotink sekunde za Shiffrinovo.

O novi/stari prvakinji pa je dejala: “Mikaela ima v sebi te vožnje, ki jih ne prikaže na vsaki tekmi, ko pa jih, je razred zase. Mislim, da moramo biti ostale punce vesele, da imamo pred sabo nekoga, ki nam kaže, kje so še te meje veliko višje postavljene, kot bi si lahko predstavljali. Od nje se moramo samo učiti in skušati iskati tudi mi sami svoje meje.”

Na startu je še bila ena Slovenka, Maruša Ferk, ki se ji je že kmalu po začetku prve vožnje pripetila velika napaka, ta pa ji je vzela prvo trideseterico. Zaostanek 5,41 sekunde je pomenil 51. mesto od 73 uvrščenih. V drugi vožnji je odstopila.

STA


Najbolj brano