Shiffrinova nepremagljiva tudi doma, Bucikova 13.

Američanka Mikaela Shiffrin je tudi pred domačimi gledalci v Killingtonu dokazala, da tudi v novi sezoni ostaja kraljica slaloma. Shiffrinova je tudi v drugi slalomski tekmi sezone prepričljivo premagala tekmice, drugouvrščena Slovakinja Veronika Velez Zuzulova je zaostala 73 stotink sekunde, Švicarka Wendy Holdener na tretjem mestu pa 86 stotink.

Ana Bucik Foto: STA
Ana Bucik Foto: STA

NEWPORT > Tak vrstni red na vrhu je bil že po prvi polovici tekme. Za Mikaelo Shiffrin je to 21. slalomska zmaga v svetovnem pokalu, s katero je napredovala na tretje mesto lestvice vseh časov. Pred njo sta le Avstrijka Marlies Schield (35 zmag) in Švicarka Vreni Schneider (34), 21 zmag ima tudi Švicarka Erika Hess.

Slovenski predstavnici Ana Bucik in Maruša Ferk sta v drugi vožnji tekme, v kateri so vlogo igrale tudi startne številke, popravili svojo uvrstitev. Bucikova je na prvi progi dosegla 24. čas, v drugo pa je napredovala na 13. mesto, kar je izenačenje njenega najboljšega dosežka v svetovnem pokalu, Ferkova pa je z 28. napredovala na 20. mesto.

STA


Najbolj brano