Shiffrinova ima “samo” strgano kolensko vez

Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin je danes sporočila rezultate zdravniških preiskav, ki so jih opravili po njenem padcu pred slalomom v Aareju v soboto. Čeprav je preiskava potrdila strgano vez v desnem kolenu, je mlada smučarka zadovoljna, ker škoda po padcu ni še večja.

Mikaela Shiffrin Foto: STA
Mikaela Shiffrin Foto: STA

NEW YORK > “Dobre novice: razen tistega, kar smo že vedeli, ni nobenih dodatnih poškodb,” je sporočila dvakratna svetovna prvakinja. O tem, kdaj se bo vrnila na bele strine, pa ni želela ugibati: “Imam strgano kolensko vez in otekline v kolenu. Vem, da bi moji navijači radi vedeli, kdaj bom spet smučala, a nimam čarobne krogle, da bi to vedela,” pravi Mikaela Shiffrin.

Ta se je poškodovala pred začetkom slalomske tekme na Švedskem, kmalu zatem pa je že odpotovala v domovino, kjer je opravila podrobne zdravniške preglede. “Trdo bom delala, da se čim prej vrnem. Obveščala vas bom o napredku,” je na svoji facebook strani še zapisala mlada ameriška smučarska zvezdnica.

Američanka je zaradi poškodbe prekinila zmagovalni niz v slalomih. Prepričljivo je namreč dobila prva dva v novi sezoni, prav tako tri zadnje v lanski, v njeni odsotnosti pa se je na vrh v Aareju povzpela Slovakinja Petra Vlhova.

STA


Najbolj brano