Sežanci so glavni na Krasu

V napetih primorskih obračunih drugega kroga balinarske superlige sta se točk razveselili ekipi iz Sežane in Šempetra, Koprčani so zmagali drugič v sezoni, Portorožani pa so klonili v Škofji Loki.

Simon Požar, up sežanske Skale Foto: Simon Maljevac
Simon Požar, up sežanske Skale Foto: Simon Maljevac

KOPER > Dolgoletni vladarji kraškega balinanja iz Kobjeglave so po silovitem uvodu v novo superligaško sezono v soboto klonili proti sosedom iz Sežane, ki so do prvih letošnjih točk prišli povsem zasluženo. Že v uvodnem delu kraškega derbija so si zagotovili prednost, ki sta jo s suverenima nastopoma v hitrostnem zbijanju še povišala mlada upa Simon Požar in Žiga Merslavič. V natančnem zbijanju sta upanje gostom povrnila Peter Ravbar ter Klemen Sosič, ki je skupaj z Markom Švaro osvojil tudi pomembni točki v štafetnem zbijanju, tako da sta moštvi v zadnje klasične igre krenili z izenačenim rezultatom. V napeti končnici je do gladke zmage prišla sežanska trojka, novi točki sta v igri dvojic v krog vpisala tudi Požar in Merslavič. Odločilno točko sta domačinom v igri dvojic prinesla bivša reprezentanta Jure Rijavec in Robert Dekanj, ki sta po zaslugi osvojenih štirih točk v zadnjem obratu remizirala proti Petru Ravbarju in Valterju Švari. “Igra ni bila vrhunska, a je bil derbi izjemno napet. V igri dvojic sva z Robertom Dekanjem izkoristila priložnost in z zadnjimi kroglami prišla do točke, ki nam je prinesla skupno zmago. Po slabi predstavi pri Krimu smo se dvignili, predvsem pa bi pohvalil naše mlade fante Simona Požarja, Žigo Merslaviča, Kevina Črnigoja in Roka Pirjevca, ki so prikazali igre, kot jih kažejo tudi na treningih,” je derbi pokomentiral izkušeni Rijavec.

Zgodovinsko prvo zmago v elitni konkurenci so v soboto zvečer proslavljali balinarji Agrochema, ki so večji del dvoboja lovili Košance in jih v zadnjem delu tekme tudi prehiteli. S šestimi osvojenimi točkami v klasičnih igrah so izničili minimalno prednost gostov, pri novincih v superligi pa so k zmagovitemu zaključku največji delež prispevali Igor Jakopič, Mitja Petrič in Simon Nabergoj.

Portorožani so se z gostovanja v Škofji Loki vrnili z visokim porazom, na katerega je napovedovalo že uvodno vodstvo balinarjev Lokateksa Trate z 8:0.

Kot edini s popolnim izkupičkom po dveh odigranih krogih pa vrh lestvice zasedajo Koprčani, ki so se precej mučili proti gostom iz Ljubljane, a na koncu vendarle slavili s 15:11.

Po vodstvu Luke Koper s 5:3 so krimovci osvojili šest zaporednih točk, nato pa so Koprčani z zmago Davida Franka v natančnem zbijanju ter Dmitra Vujanića in Gregorja Moličnika v štafeti ponovno ujeli pravi ritem. Za končno slavje je visoko zmago v igri posameznikov prispeval Toni Trobec, sledil je uspešen nastop dvojice David Frank - Josip Žužič, piko na i pa je po pravem trilerju postavila domača trojka.

Superliga, 2. krog - Luka Koper : Krim 15:11, Lokateks Trata : Antena Portorož 20:6, Skala : Hrast 14:12, Agrochem Šempeter : Košana 14:12.

Vrstni red - Luka Koper 4, Lokateks Trata, Krim, Hrast, Agrochem Šempeter, Skala in Antena Portorož 2, Košana brez točke.

SM


Najbolj brano