Sestri odnesli osem kolajn

Marljivi člani Kajak kanu kluba Žusterna so po tradiciji uspešno izpeljal tudi mednarodno regato Capris 2015. Nastopilo je skoraj 200 tekmovalcev, ki so merili moči na obeh sprinterskih razdaljah. Najuspešnejši sta bili mladi domačinki Katja in Metka Volk-Štefič, ki sta skupaj osvojili devet odličij.

Napeti kajakaški obračuni Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Napeti kajakaški obračuni Foto: Tomaž Primožic/Fpa

ŽUSTERNA >Kajakaši in kajakašice so se včeraj dopoldan med kopališčem v Žusterni in ustjem Badaševice pomerili na obeh krajših razdaljah - 200 metrov in na 500 metrov. “Razmere so bile odlične in čeprav je okrog enajste ure zapihala burja, je tedaj tekmovanje že šlo h koncu in so bili na vrsti starejši tekmovalci, tako da z izvedbo ni bilo večjih težav,” je pojasnila Nada Zajec iz KKK Žusterna.

Kljub odsotnosti prve dame slovenskega kajaka na mirnih vodah Špele Ponomarenko Janić, ki je sredi priprav na Bohinjskem jezeru, saj bi rada čim prej izpolnila olimpijsko normo, so bili na regati Capris 2015 bolj zanimivi nastopi deklet. Čeprav je med članicami ponovno blestela Szilvia Kollo, ki se je skupaj s svojim partnerjem - kanuistom Simonom Požekom pred mesecem iz Maribora ponovno preselila v Koper, pa sta z žlahtnimi kovinami najbolj obteženi domov odšli Metka in Katja Volk-Štefič.

Nastopila sem na obeh razdaljah v enojcih in s sestro še v dvojcih. Nisem pričakovala takega razpleta, toda vsakič sem pristala na drugem mestu,” je povedala mlajša mladinka Katja, ki ji je iz žepa visel šop tribarvnih trakov, v žepu pa so bile varno spravljene vse štiri srebrne medalje. Njena starejša sestra je bila še za odtenek bolj uspešna. “Enkrat sem zmagala med enojci, a sem se tudi enkrat prevrnila, potem sem dobila dve srebrni kolajni s sestro v dvojcu, za konec pa sem dodala še zlato v drugem dvojcu,” je bila zadovoljna starejša mladinka Metka.

V vodah pred Valdoltro je v soboto veslalo 128 tekmovalcev, ki so zastopali barve sedmih klubov iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Izpeljali so 22 plovov, vse je potekalo po urniku in najbrž je bila to za KKK Ankaran najbolje izpeljana regata v zadnjem desetletju. Skupno je bila prva Orka, druga je bila Žusterna, domačini pa so bili tretji. Od posameznih rezultatov velja omeniti zmagi na 200 in 500 metrov Alana Apollonia in Simona Blaževiča, ki sta se šele pred nekaj dnevi vrnila s SP do 23 let vrnila, kjer sta bila zelo dobra šesta na 1000 metrov. Ankaranski in žusternski klub sta sicer uskladila datuma regat, da bi tekmovalci lahko nastopili na obeh prireditvah.

Zelo zadovoljni so bili tudi pri KKK Orka Škofije, saj so bili člani družine Titorić in njihovi klubski kolegi tako uspešni, da so v skupnem seštevku prepričljivo zmagali (470 točk) pred Žusterno (330) in Rabom (125) ter tako osvojili pokal Capris. Sicer je Rab regati edini vdihnil mednarodni predznak. Organizatorji so sprva računali še na udeležbo klubov iz Italije, Madžarske, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne gore ter Makedonije, a so potem zaradi finančnih težav vsi po vrsti odpovedali nastope.

SANDI JERMAN


Najbolj brano