Seštevali in odštevali bodo na koncu

“Iz leta v leto presegamo cilje, ki si jih postavljamo. Doslej smo naredili to, kar smo morali, zato lahko v ligo za prvaka vstopamo povsem sproščeni. Želimo si vsaj četrtega mesta in s tem novega nastopa v evropskih klubskih pokalih,” pred sobotnim začetkom težko pričakovane končnice za prvaka pravi trener koprske rokometne ekipe Zoran Jovičić.

Zoran Jovičić: “Iz leta v leto presegamo cilje, ki si jih 
postavljamo. Naredili smo to, kar smo morali.” Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Zoran Jovičić: “Iz leta v leto presegamo cilje, ki si jih postavljamo. Naredili smo to, kar smo morali.” Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Končnico za naslov Koprčani začenjajo doma z novomeško Krko. Ekipe čaka novih deset tekem, po pet doma in v gosteh. Tekmovalni sistem je za vse enak, z njim pa se trener koprske ekipe Zoran Jovičić ne obremenjuje: “Nanj nimamo vpliva, o tem odločajo drugi. Kot trener moram poskrbeti, da ekipo pripravim, da na vsaki tekmi prikaže dober rokomet ter se skuša uvrstiti čim više.”

Koprsko moštvo je po zmagoslavju v rednem delu prvenstva samozavestno, vsako tekmo bo začelo z željo po zmagi. Klubske ambicije so visoke, čeprav vloge favoritov previdno prepuščajo Celjanom, Velenjčanom in Ribničanom. Se pa v klubu zavedajo, da je čas še največji zaveznik mlade ekipe.

Pari prvega kroga, danes - Koper 2013 : Krka (19), Urbanscape Loka : Celje PL (20). Jutri - Gorenje Velenje : Riko Ribnica (19). Vrstni red: Koper 2013, Celje PL, Gorenje Velenje po 38 točk, Riko Ribnica 36, Urbanscape Loka 29, Krka 28.

> Prvi tekmec Kopra v mini ligi prihaja iz Novega mesta in vas je v rednem delu doma premagal.

“Vsaka ekipa, ki si je zagotovila mesto med najboljšo šesterico, je neugodna. Na vsakega tekmeca se bo treba dobro pripraviti. Spoštujemo Novomeščane, ki imajo v svojih vrstah odlične posameznike. Šele letos se jim je končno uspelo uvrstiti v ligo za prvaka, čeprav bi si to zaslužili tudi v prejšnjih sezonah.”

> Kakšno je vzdušje v ekipi? Je prisotno kaj nervoze?

“Vseskozi poudarjam, da smo izpolnili cilj, zato smo lahko sproščeni. Med šestimi klubi v ligi za prvaka smo po klubskem proračunu zadnji. Mi smo že v svoji drugi prvoligaški sezoni redni del prvenstva končali na prvem mestu, kar je izjemen uspeh. Posebnega pritiska za zdaj ne čutimo, saj klub deluje na vrhunski ravni. Pišemo uspešno zgodbo, za katero si nekateri niti ne predstavljajo, da je sploh možna. Upam, da bodo navijači uživali. Predvsem moramo ostati realni, šele na koncu pa bomo potegnili črto ter seštevali in odštevali.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano