Sestanek obrodil sadove

Po dveh zaporednih porazih je drugouvrščeni Hrast v soboto ugnal vodilno ekipo balinarske superlige Lokateks Trato in napovedal izenačeno bitko za prvenstveno lovoriko.

Anže Petrič Foto: Picasa
Anže Petrič Foto: Picasa

SEŽANA >Derbi moštev, ki v zadnjih letih krojita vrh slovenskega balinanja, je prinesel odlično predstavo Kobjeglavcev, ki so popolnoma nadigrali do sobote še neporažene Škofjeločane. V precej izenačenem uvodu je tehtnico na domačo stran nagnil Marko Švara, ki je v igri posameznikov gostujočemu adutu Damjanu Sofronievskemu prepustil le tri točke. Sledili sta pričakovani zmagi Anžeta Petriča in Martina Zdauca v hitrostnem zbijanju, odlična domača tekača pa sta nato z zmago v štafeti dokončno strla odpor gostov. Kobjeglavci so za razliko od prejšnjih tekem v soboto prikazali odlično predstavo tudi v klasičnih igrah in si okrepili samozavest pred odločilnimi obračuni za naslov prvaka. “Po zadnjih porazih smo se usedli za mizo in se pogovorili o razlogih za slabe igre. To se nam je obrestovalo, saj smo proti Lokateksu Trati stopili skupaj in odigrali odlično tekmo. Tudi tokrat smo zgrešili nekaj pomembnih krogel, s katerimi bi lahko dvoboj že prej odločili v našo korist, a to ni bilo usodno. Še posebej me veseli podatek, da smo v klasičnih igrah zbrali več točk kot na zadnjih dveh tekmah skupaj,” je lepo zmago pokomentiral Petrič.

Na mesta, ki prinašajo nastop na zaključnem turnirju, so se prvič v letošnji sezoni prebili balinarji Luke Koper, ki so do polnega izkupička proti Kranjčanom prišli po zaslugi zbrane igre v zaključku dvoboja. Po zmagi novinca Joška Buterina v brzincu so povedli z 8:4, nato pa so domačini nanizali šest zaporednih točk in v zadnji del tekme krenili z minimalno prednostjo, kar pa jim ob nepopustljivi predstavi Koprčanov ni zadostovalo za zmago. Slabši začetek je stal zmage Portorožane, ki so se proti krimovcem v domači dvorani po zaostanku z 2:8 vrnili v igro za zmago, a do popolnega preobrata niso prišli.

V boju za obstanek so razpoloženi Košanci povsem deklasirali Skalo, ki je do prvih točk prišla šele v natančnem zbijanju, ko je bil dvoboj praktično že odločen. Nato pa so do konca dvoboja na balinišču v balinarski dvorani v Pivki ponovno zagospodarili domačini.

Superliga, 10. krog: Hrast - Lokateks Trata 17:9, Antena Portorož : Krim 13:13, Planina Ribnikar AS : Luka Koper 12:14, Košana : Skala 24:2.

Vrstni red: Lokateks Trata 18, Hrast 13, Krim in Luka Koper 10, Antena 9, Skala 8, Košana 7, Planina Ribnikar AS 5.

SM


Najbolj brano