Šest dni gor in dol po dežju in blatu

Uroš Breški in Srečko Križnič, člana kolesarskega kluba Djak iz Nove Gorice, sta se s šestdnevne etapne dirke Sudety MTB Challenge na Poljskem vrnila kot zmagovalca v kategoriji Team master.

Srečko Križnič (spredaj) in Uroš Breški sta na Poljskem v svoji kategoriji  ugnala vso konkurenco Foto: Osebni Arhiv Uroš Breški
Srečko Križnič (spredaj) in Uroš Breški sta na Poljskem v svoji kategoriji ugnala vso konkurenco Foto: Osebni Arhiv Uroš Breški

NOVA GORICA > “Leta 2009 sem to dirko vozil sam in dosegel deveto mesto v absolutni kategoriji, tokrat pa sva v kategoriji team master, kjer mora seštevek let obeh tekmovalcev preseči 80 let, s Srečkom zmagala,” pove Novogoričan Uroš Breški. Pojasni še, da je na dirki, ki je potekala zadnji teden v juliju, skupaj tekmovalo približno 400 gorskih kolesarjev iz 35 držav oziroma petih kontinentov. V šestih dneh so morali premagati 300 kilometrov dolgo traso in 13.000 višinskih metrov.

“Po kilometrih je ta dirka res nekoliko krajša, tako da je videti na papirju lažja, tehnično pa je zelo zahtevna. Zelo malo je ravnine, tako da pomoč med tekmovalcema v smislu vožnje v zavetrju ne pride v poštev. Poleg tega smo imeli kar nekaj dežja, kar je vse skupaj naredilo še težje,” še pojasni Breški, ki ima s tovrstnimi dirkami že kar nekaj izkušenj. Med drugim se je že štirikrat udeležil dirke Cape Epic v Južnoafriški republiki. Nastopil je tudi na znameniti dirki Ironbike. Lani je zasedel tretje mesto na Reliju po Sardiniji.

Njegov sotekmovalec Srečko Križnič iz Plavi je prevozil že več najzahtevnejših evropskih gorskokolesarskih maratonov (Garda Ronda Extrema, Sella Ronda Hero, Salzkammergut trophy ...). Poleg tega se ukvarja tudi s triatlonom. Že 16-krat zapored se je udeležil Triatlona jeklenih v Bohinju, letos pa je bil najhitrejši veteran na državnem prvenstvu v kros triatlonu na Vogrščku. Uroš in Srečko bosta v začetku septembra kot tekmovalni par nastopila tudi na Transdinari, novi etapni MTB dirki na Hrvaškem.

NACE NOVAK


Najbolj brano