Serena napovedala moški turnir

ATP Vegeta Croatia Open je najuglednejši hrvaški teniški turnir z več kot dvajsetletno tradicijo. Kot vselej je Umag številne teniške privržence spet pričakal kot stičišče vrhunskega tenisa ter bogatih turističnih, gastronomskih in zabavnih dogodkov.

Teniška dogajanja v Istri so se začela že pred uradnim začetkom umaškega turnirja. Minule dni je v Umagu trenirala, počivala in vmes tudi zabavala številne mimoidoče tudi Američanka Serena Williams, prvo žensko teniško ime Foto: Slavko Midzor/Pixsell
Teniška dogajanja v Istri so se začela že pred uradnim začetkom umaškega turnirja. Minule dni je v Umagu trenirala, počivala in vmes tudi zabavala številne mimoidoče tudi Američanka Serena Williams, prvo žensko teniško ime Foto: Slavko Midzor/Pixsell

UMAG > > ATP turnir letos obeležuje srebrni jubilej. Do nedelje je Umag spet postal središče enega najpomembnejših družabnih dogodkov turistične Hrvaške, ki ob športni eliti, privlači tudi politike, gospodarstvenike in predvsem elito iz šoubiznisa. Turnir kot prvovrstna promocija te dni združuje približno 80.000 gostov, za katere so organizatorji spet dobro poskrbeli. Seveda je največ pozornosti namenjeno turnirju, sijajna organizacija in morda nekoliko lahkotnejši teden so bili vselej magnet tudi za teniške velikane. Častna meščana Umaga sta zaradi promocije Hrvaške in Istre medtem postala Avstrijec Thomas Muster, ki je trikrat zmagal v najtežjih letih mlade hrvaške države, še dvakrat več je kasneje, nazadnje leta 2007, slavil Španec Carlos Moya. Predlani je turnir dobil domačin Marin Čilić, lan pa Španec Tommy Robredo.

V glavnem umaškem turnirju letos ne bo slovenskega igralca. Blaž Kavčič, ki je lani v prvem krogu izločil sedmega nosilca Nemca Floriana Mayerja , se je zaradi nedavne poškodbe odpovedal poletni peščeni sezoni in te dni nastopa na tradi podlagi na challengerju v Kazahstanu, Aljaž Bedene pa je včeraj izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij s Slovakom Andrejem Martinom s 6:3, 4:6, 2:6.

Letošnjih prvih sedem nosilcev sodi na svetovni lestvici med TOP 50, prvi nosilec je 15-urvščeni Italijan Fabio Fognini. Turnir serije 250 (toliko točk za svetovno lestvico dobi zmagovalec) ima nagradni sklad 485.760 evrov. Zmagovalec bo pospravil 77.000 evrov, finalist 40.000.

Tekmovalni del se v Umagu vsak dan pričenja ob 17. uri (za včerajšnji rezultat dneva je poskrbel mladi hrvaški up Borna Čorić, ki je s 6:2 in 6:4 izločil sedmega nosilca Francoza Roger-Vasselina), osrednji dvoboji bodo po 20. uri. V nočnih urah bo na prizorišču teniškega centra vsak večer do jutranjih ur vrsta spremljajočih glasbenih ter gastronomskih prireditev.

BG


Najbolj brano