Senzacionalen preobrat Ankarančanov

V uvodnem krogu so za edino zmago v gosteh poskrbeli Ankarančani, ki so po zaostanku dosegli dva gola, odločilnega celo brez dveh izključenih igralcev.

Borbeni Matic Reja (v oranžnem dresu) je odločil tekmo na 
Dobu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Borbeni Matic Reja (v oranžnem dresu) je odločil tekmo na Dobu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Izidi prvega kroga 2. SNL - Farmtech Veržej : Kalcer Radomlje 2:2 (0:0), Zarica Kranj : Triglav Kranj 2:2 (1:1), Roltek Dob : Ankaran 1:2 (0:0), Aluminij : TKK Tolmin 1:0 (0:0), Šenčur : Drava Ptuj 1:1 (1:0).

Roltek Dob : Ankaran 1:2 (0:0)

DOB > Igrišče v športnem parku, gledalcev 150, sodnik Tkalčič (Maribor). Strelci - 1:0 Lunder (74), 1:1 Mate (78), 1:2 Reja (88).

Ankaran: Paal, Mate, Lekić (od 74. Matanović), Zlatič, L. Badžim, Reja, Mršič (od 76. Gajšek), Rudonja, Rodica (od 55. Zemljak), Burkić, Vodeb. Trener: Vlado Badžim.

Ankaranskim nogometašem igrišče na Dobu kar ugaja, saj na njem običajno igrajo zelo dobro. Njihova sobotna zmaga pa je presenetljiva predvsem zaradi načina, kako so do nje prišli. Razpoloženi gostje so že v prvem polčasu zapravili vsaj štiri zrele priložnosti, dvakrat pa so tudi zadeli okvir domačih vrat. Domačini so bili skoraj nemočni, a so v 38. minuti Ankarančani ostali brez prestrogo izključenega Luke Badžima.

Dob je v nadaljevanju poskusil prevzeti pobudo, a so bili gostje še naprej boljši in so nekajkrat nevarno zapretili. V 74. minuti pa so domačini izkoristili nepozornost Primorcev ob prekinitvi in nepričakovano povedli. Ko je bil dve minuti kasneje izključen tudi Roy Rudonja, najbrž nihče ne bi stavil niti centa, da lahko četa Vlada Badžima še pride celo do zmage. Toda kljub dvema igralcema manj v polju so gostje po natančnem strelu Timoteja Mateja hitro izenačili, tik pred iztekom rednega dela pa je Matic Reja poskrbel za novo veselje v taboru oranžnih. Toda razburjenj s tem še ni bilo konec, saj sta si v sodnikovem dodatku skočila v lase še Matej Zemljak, ki je bil ključni mož pri obeh zadetkih, in Klemen Kunstelj. A, kar je najvažneje, tri točke so na koncu le odšle na Primorsko.

S temi mladimi igralci kar veliko delamo, poudarjamo predvsem motoriko in tehniko. Naš trener je odlično pripravil tekmo, taktično smo bili postavljeni zelo dobro in predvsem so vsi naši nogometaši odlično opravili svoje naloge. Domači gledalci so nam na koncu zaploskali, predsednik Doba pa nam je tudi čestital. Smo nadvse zadovoljni, čaka pa nas še veliko dela,” je po eksplozivnem uvodu v novo drugoligaško sezono povedal predstavnik ankaranskega kluba Ilica Perić.

SJ

Aluminij : TKK Tolmin 1:0 (0:0)

KIDRIČEVO > Stadion NK Aluminij, gledalcev 100, sodnik Vivod (Dravograd). Strelec - 1:0 Kozar (60).

TKK Tolmin: Baloh, Codromaz, Šuligoj, Zornik, Mrak (od 70. Perše), B. Kavčič, Rakušček (od 75. Kragelj), Kadrija, A. Kanalec, De. Sokanović, Da. Sokanović. Trener: David Kanalec.

Tolminci so prvenstvo odprli s porazom. Aluminij je v seštevku zmagal zasluženo. Gostitelji so bili nevarnejši, imeli več priložnosti, privoščili pa so si tudi manj napak v igri. Posoški nogometaši bodo po spremembah v igralski zasedbi potrebovali še nekaj časa, da ujamejo želeno podobo na igrišču. Še zlasti v napadalnem delu oziroma v igri proti nasprotnikovim vratom so bili nedorečeni. Sestavili so sicer nekaj obetavnih akcij, a praviloma brez ustreznega zaključka. Gostitelji so izkoristili eno od napak pri Tolmincih, ki so izgubili žogo na sredini igrišča, in dosegli vodilni zadetek.

Pri izidu 0:0 so igralci Aluminija zatresli okvir vrat tako kot tudi v samem zaključku tekme. Gostom se je potencialna priložnost za izenačenje ponudila v 85. minuti, a po prodoru Matije Šuligoja in igranju z roko enega od domačih branilcev v kazenskem prostoru sodnik ni zapiskal ničesar.

ASO


Najbolj brano