Selektor si ga želi tudi v klubu

Že na prvih druženjih z novinarji je novi selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović poudaril, da bo posebno pozornost namenil Borutu Mačkovšku. Visoki Izolan za zdaj odlično sodeluje s sicer ničkaj diplomatskim strategom.

Borut Mačkovšek Foto: Ihf
Borut Mačkovšek Foto: Ihf

LJUBLJANA > “Borut Mačkovšek bo moj prvi pacient. Seveda mu ne bom dajal injekcij, temveč mu bom skušal na svoj način vbrizgati agresivnost. Gre za odličnega napadalca, sam pa ga želim preizkusiti tudi v obrambi, saj bo le tako lahko še bolj cenil vsako žogo v napadu,” je pred tedni pojasnil novi slovenski rokometni selektor Veselin Vujović, ki je dodal, da bi si želel Mačkovška trenirati tudi v klubu. Na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem proti Slovaški in Latviji je Vujović 22-letnega Izolana Boruta Mačkovška končno dobil v roke, slednji pa se mu je oddolžil z zavzetim pristopom na obeh straneh igrišča.

“Že pred tekmo proti Latviji smo pričakovali zmago. Mogoče ne tako visoke, a smo se zavedali, da smo precej boljša ekipa. Zaigrali smo zelo kolektivno in z dobro obrambo prihajali do lahkih zadetkov. Mogoče smo se želeli dokazati pred novim selektorjem, saj si vsak posameznik želi izboriti mesto v moštvu za naslednje reprezentančne akcije,” je po sobotni visoki zmagi proti Latvijcem (37:20) v Velenju dejal 203 centimetre visoki rokometaš, ki se je po daljši odsotnosti februarja vrnil v polni pogon.

> Se je bilo težko zbrati za rezultatsko sicer nepomembno tekmo proti Latviji?

“Cilj smo dosegli že na tekmi s Slovaško, a nas je selektor Vujović opozoril, da se ne smemo hecati, temveč moramo igrati na polno. Če se ponudi priložnost za zmago z dvajsetimi zadetki razlike, jo je potrebno izkoristiti. Sedaj nas čaka počitek, sledile bodo klubske priprave, novembra pa nov reprezentančni zbor, ki bo že pravi test za januarsko evropsko prvenstvo.”

> V katerih fazah igre ste sami videli največji napredek?

“V reprezentanci je nekaj novih fantov, ki so dokazali, da so zaslužili zaupanje selektorja. Na gostovanju na Slovaškem se je videlo, da lahko vsak izmed reprezentantov prispeva svoj delež. Nimamo igralca, ki bi zabijal po deset zadetkov na vsaki tekmi. Igramo kot ekipa, še posebej pa smo izboljšali centralni blok, ki tekmecem povzroča obilo težav.”

> So to že zasluge novega selektorja?

“Menim, da smo na zadnjih tekmah prikazali več borbenosti in želje po dokazovanju. Vujović je malce ostrejši od predhodnikov, obenem pa zna zelo povzdigniti glas. Z njim ni šale. Sam z Vujovićem komuniciram na običajen način, v čast pa mi je, da ima o meni takšno mnenje. V meni vidi potencial in upam, da bova v prihodnje uspešno sodelovala.”

> Kako ocenjujete svojo klubsko sezono v dresu Montpellierja?

“Večji del sezone smo držali prvo mesto, nato pa pokleknili na odločilnih tekmah proti Parizu in Chamberyju. Sami smo bili krivi za zdrs na lestvici. Naslednje leto bo še težje osvojiti naslov, saj bo Pariz z bratoma Karabatić in trenerjem Zvonimirjem Serdarušićem še precej močnejši.”

> Selektor si vas želi v Zagrebu. Je selitev realna?

“Vujović me je povprašal o možnostih za selitev v Zagreb. Glede minutaže bi bila selitev morda pametna poteza, po drugi strani pa je v Franciji vse skupaj precej bolj urejeno. Težko bi se bilo ponovno prilagajati na novo okolje, zato bom nejverjetneje ostal v Franciji.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano