Sejali bodo spomladi, želi pa ...

Z goli pridejo točke in predvsem zmage. Pri mirenski Adrii so v jesenskem delu tretje slovenske nogometne lige pogrešali predvsem rezultatsko nadgradnjo, ki jo želijo z zimskimi rošadami doseči spomladi.

Nogometaši Adrie (v zelenih dresih) so jeseni na domačem 
igrišču zabeležili le eno zmago. Foto: Leo Caharija
Nogometaši Adrie (v zelenih dresih) so jeseni na domačem igrišču zabeležili le eno zmago. Foto: Leo Caharija

MIREN > Jesenske predstave Adrie so ponudile v celoti zanimivo vsebino, v kateri je bilo tudi nekaj motečih poglavij, ki jih bodo skušali v nadaljevanju sezone popraviti. ”Napredek v igri je očiten, a se žal ni prezrcalil v rezultate. Na nekaterih tekmah smo res zgrešili kopico priložnosti, ki jih ne bi smeli. Z udarnim napadalcem, ki bi zabil sedem, osem golov, bi bili gotovo v zgornjem delu lestvice,” je pojasnil trener Borivoje Lučić, ki je pred letošnjo sezono sedel na klop Adrie. Mirenski izkupiček bi bil gotovo tudi večji, če bi si privoščili manj nihanj med samo tekmo oziroma, če bi obdržali rdečo nit v igri. Je pa to tudi posledica objektivnih okoliščin, na katere je težko vplivati.

Točk in zlasti zmag na domačem igrišču je bilo vsekakor premalo, pri čemer so si Mirenci največkrat sami zapletli položaj. Zmage so se namreč veselili le v tretjem krogu, ko so se pri Štantu pomerili z Ilirsko Bistrico. V gosteh so dosegli celo zmago več, še posebej pomembna je bila tista iz zadnjega jesenskega kroga, ko so slavili v sosedskem derbiju v Biljah in tako prekinili dolg zmagovalni post. Adria je namreč ekipa z največ remiji v jesenskem delu sezone tretje SNL zahod. Skupno jih je zabeležila šest, med 6. in 11. krogom kar pet zaporednih. Sicer pa so prevladovali mešani občutki. Ekipam iz zgornjega dela lestvice so Mirenci zlasti v gosteh večkrat zagrenili življenje, a je praviloma manjkala pika na i, s katero bi dokončali začeto delo.

Mirenci so jeseni skupno zabili 19 golov. Na vrhu klubske lestvice strelcev sta Matija Božič (6 zadetkov) in Deni Žibernik (5). Z dvema doseženima goloma jima sledi 46-letni Filippo Zovatto.

“Zadovoljni smo z vsem, razen z rezultati, a vemo, kaj moramo še postoriti, da jih bomo izboljšali. V prihodnje bomo rasli kot ekipa in kot klub. Že zdaj smo v dobri kondiciji oziroma brez dolgov, ki bi nas obremenjevali. Na tem lahko gradimo. Poseben poudarek bomo namenili podmladku, Tudi zato bo pomembna pridobitev pomožno igrišče. Dela se intenzivno, na začetku pomladi bomo zasejali travo. Otvoritev igrišča s pripadajočim parkiriščem za 50 avtomobilov in zeleno okolico bo septembra. Sicer pa načrtujemo v prihodnosti celovito ureditev športnega parka,” je povedal predsednik Nogometnega društva Adria Erik Kovic. ALEŠ SORTA


Najbolj brano