Sedem Slovencev danes na stopničkah

Današnja sobota, 30. januarja 2016, si vsekakor zasluži posebno omembo v analih slovenskega vrhunskega športa. Kar sedem Slovencev se je uvrstilo na zmagovalni oder na tekmah največje mednarodne ravni za popoln dan slovenskih udeležencev svetovnih pokalov v smučarskih skokih, alpskem smučanju in deskanju.

Na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Mariboru, na že 52. izvedbi Zlate lisice, je za obilico nove dobre 
volje in nacionalnega ponosa poskrbela Ana Drev (na fotografiji), ki se je zavihtela na drugo mesto. Foto: STA
Na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Mariboru, na že 52. izvedbi Zlate lisice, je za obilico nove dobre volje in nacionalnega ponosa poskrbela Ana Drev (na fotografiji), ki se je zavihtela na drugo mesto. Foto: STA

LJUBLJANA > Posebno soboto so že dopoldne napovedali smučarji skakalci na Daljnem vzhodu na Japonskem.

Skakalci Peter Prevc, Domen Prevc in Robert Kranjec so bili na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Saporu prvi, drugi in tretji za trojno slovensko zmagoslavje.

Na smuku v Garmisch-Partenkirchnu je zablestel Boštjan Kline, ki je nekaj časa celo bil v boju za prvo mesto, a je nato najboljši dosežek v svetovnem pokalu vpisal z drugim mestom, prehitel ga je le Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Šporn je na smuku končal v prvi deseterici na osmem mestu. Kline je postal komaj četrti Slovenec, po Andreju Jermanu, Andreju Špornu in Roku Perku na smukih v moški konkurenci za svetovni pokal.

Vala uspehov slovenskih športnikov v zimskih športnikov s tem nikakor ni bilo konec. Na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Mariboru, na že 52. izvedbi Zlate lisice, je za obilico nove dobre volje in nacionalnega ponosa poskrbela Ana Drev, ki se je zavihtela na drugo mesto, svoje druge stopničke na tekmah svetovnega pokala in prve na pohorski strmini.

Za nove stopničke so poskrbele slovenske skakalke. Ema Klinec je tekmo svetovnega pokala smučark skakalk v Oberstdorfu končala na tretjem mestu, Maja Vtič pa je bila četrta.

Nekaj minut po koncu tekme je sedmi Slovenec na zmagovalnih stopničkah postal deskar Rok Marguč s tretjim mestom v Moskvi, na tekmi paralelnega slaloma za svetovni pokal deskarjev na snegu.

STA


Najbolj brano