“Še smo živi in v igri”

Boštjan Cesar je na polet v domovino čakal z vrečko ledu na kolenu, ki mu ga je ob prekršku pohodil Jevgen Seleznjov, poznejši strelec drugega gola Ukrajincev. “Bomo še videli, kako bo jutri,” je dejal steber slovenske obrambe.

Boštjan Cesar (desno)  in strelec drugega zadetka Jevgen 
Seleznjov sta si med tekmo izmenjala precej udarcev. Foto: Primož Lovrič
Boštjan Cesar (desno) in strelec drugega zadetka Jevgen Seleznjov sta si med tekmo izmenjala precej udarcev. Foto: Primož Lovrič

LVOV > “Glave gor, moramo se pripraviti na naslednjo tekmo, ki ne bo lahka. Ampak ne bomo se predali.” Kapetan Boštjan Cesar je pred novinarje stopil zadnji med slovenskimi reprezentanti, ki so po kapljicah počasi odhajali k avtobusu, medtem ko so Ukrajinci s stadiona odšli zelo hitro. Pred Cesarjem je bržčas eno zadnjih dejanj njegove reprezentančne zgodbe.

> Kateri so glavni razlogi, da vam ni šlo, kot ste si zamislili?

“Prvi polčas smo dokaj dobro odigrali, ustvarili nekaj dobrih akcij. So pa Ukrajinci svojo priložnost izkoristili in Jarmolenko jim je s prvim zadetkom prinesel velik kapital. Domači so se v drugem polčasu pomaknili v obrambo, vendar gola nismo uspeli zabiti.”

> So Ukrajinci igrali drugače od pričakovanj?

“Ne, saj smo si ogledali nekaj posnetkov in videli, da so čvrsta ekipa, ki gre na vsako žogo. Žal nismo uspeli ustvariti naše igre krajših podaj in ohraniti nedotaknjene mreže.”

> Bilo je veliko trdih dvobojev, tudi besednih. Najbrž pričakovano?

“Tako je, igra se za evropsko prvenstvo in logično je, da je veliko živčnosti. Ukrajinci so telesno močni, zelo dobro igrajo po bokih. Prepričan sem, da jim v Mariboru še lahko pomešamo štrene.”

> Lahko Ukrajince preganja misel, da niso dali še tretjega gola?

“O tem sem prepričan! Če mi zabijemo zgodaj v Mariboru, jih lahko zajame panika. Potem je vse možno. Pričakujem, da nas bo publika nosila, kot je njih to tekmo. Seveda je bistveno, da gola ne dobimo.”

> Kaj pravite, je bilo premalo bojevitosti od obrambe navzgor?

“Lahko bi bolje reagirali pri zadnjih podajah. Dobro, da nismo dobili še tretjega gola in da smo še vedno živi.”

> Neke podobnosti s tekmo dodatnih kvalifikacij v Moskvi za SP 2010 (poraz z 1:2) so?

“Z Rusi smo bili takrat prvi polčas v še bolj podrejenem položaju.”

RM


Najbolj brano