Še naprej rasti kot ekipa

Vezist s pljuči maratonca Kevin Kampl je tudi na tekmi z Ukrajinci potrdil, da je kljub mladosti eden izmed ključnih mož slovenske izbrane vrste. V prihodnosti bo imel v slovenski reprezentanci še pomembnejšo vlogo.

Kevin Kampl kaže boljše igre v klubu kot pa v  reprezentanci. Foto: Primož Lovrčc
Kevin Kampl kaže boljše igre v klubu kot pa v reprezentanci. Foto: Primož Lovrčc

MARIBOR > ”V prvih 45 minutah smo res igrali na visoki ravni. Delovali smo kot prava ekipa in garali eden za drugega. Napadali smo na polno in lahko žalujemo, ker nismo dosegli drugega zadetka. V zadnjem napadu sem skušal žogo zaustaviti, a mi je spodrsnilo. Žal mi je zaradi napake, saj smo ostali brez zmage,” je po koncu drame z Ukrajinci razlagal zvezni nogometaš Kevin Kampl, ki se je ponovno izkazal z angažirano igro, zato mu izgubljene žoge v izdihljajih dvoboja, s katero je gostom omogočil izenačenje, ne gre pretirano zameriti.

> Kakšna je vaša ocena dogajanja v teh kvalifikacijah?

“Skozi vse kvalifikacije nismo ujeli pravega ritma. Veliko škodo smo si naredili že s porazom v Estoniji, nato smo se vrnili v igro z domačo zmago proti Švici. Težko je bilo pričakovati, da bomo osvajali točke na tekmah proti Angliji, saj gre vendarle za izjemno kakovostno reprezentanco. Igrali smo solidno, a smo bili sposobni še boljših iger. Če bi v Ukrajini prikazali vsaj polovico te zavzetosti iz povratne tekme, bi bil rezultat zagotovo bolj ugoden. Gol v gosteh bi bil zlata vreden.”

> Lahko na tej povratni tekmi gradite optimizem za naprej?

“Seveda je lahko ta tekma dobra iztočnica za naprej. Po mojem mnenju je bila to ena najboljših tekem, kar smo jih odigrali v zadnjih štirih letih. Naslednje kvalifikacije moramo začeti na takšen način, saj je dober start zelo pomemben. Imamo dobro ekipo in prepričan sem, da lahko ta generacija naredi še veliko. Verjamem, da se lahko uvrstimo na svetovno prvenstvo.”

Evropska nogometna zveza (UEFA) je objavila bobne, ki bodo 12. decembra na žrebu v Parizu določili šest skupin evropskega prvenstva prihodnje leto v Franciji. V prvem bobnu so Španija, Nemčija, Anglija, Portugalska in Belgija. Italija, Rusija, Švica, Avstrija, Hrvaška in Ukrajina so razvrščene v drugem bobnu. V tretjem so Češka, Švedska, Poljska, Romunija, Slovaška in Madžarska, v četrtem pa Turčija, Irska, Islandija, Wales, Albanija, Severna Irska.

> Ste ob napovedanem slovesu nekaterih starejših igralcev pripravljeni prevzeti vlogo vodje?

“Upam, da bo čim več izkušenih fantov ostalo v reprezentanci, seveda pa se bo vsak posameznik odločil v svojem imenu. V nogometu vedno prihaja do sprememb, a moramo kljub vsemu še naprej rasti kot ekipa. Novi igralci se morajo čim bolje vključiti in s skupnimi močmi bomo skušali priti do boljših rezultatov.”SM


Najbolj brano