Še korak do svetovne

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v včerajšnjem polfinalu zaključnega turnirja evropske lige na Poljskem premagala domačine s 3:0 in se uvrstila v današnji finale. Če bo v njem uspešna, bo prvič v zgodovini zaigrala v svetovni ligi.

Slovenski odbojkarji bodo drevi igrali za uvrstitev v svetovno 
ligo.
Slovenski odbojkarji bodo drevi igrali za uvrstitev v svetovno ligo. 

WALBRZYCH >Po včerajšnji gladki zmagi nad Poljaki so se Slovenci danes znašli pred zgodovinsko priložnostjo, da v finalu zaključnega turnirja evropske lige, ki bo danes ob 20. uri v poljskem Walbrzychu, zmagajo in si s tem prvič v zgodovini slovenske odbojke priborijo vstopnico v svetovno ligo. Priložnost je enkratna, čeprav finalni tekmec sinoči, v času oddaje naših besedil v tisk, še ni bil znan, ker se je tekma drugega polfinalnega para Makedonija : Estonija končala v poznih večernih urah.

Makedonce je Slovenija doslej premagovala, z Estonci pa je nazadnje izgubila pred enajstimi leti. V sedanji reprezentanci deset Slovencev igra v velikih evropskih klubih, med Estonci pa so znana imela le Keith Pupart (Arago de Sete), Ardo Kreek (Paris volley, oba Francija) Oliver Venno (Tirol) in Andri Aganits (Citta di Castello).

Slovenski selektor Andrea Giani je včeraj tekmo začel z novogoriškim organizatorjem Dejanom Vinčićem, z izolskim napadalcem Mitjo Gasparinijem in s kanalskim liberom Janijem Kovačičem.

Kot bloker se je ob s Poljaki dobro seznanjenem Alenu Pajenku (igra za Jastrzebski) izkazal mladinski reprezentant iz ACH Jan Kozamernik, na sprejemu in v napadu pa sta blestela Korošca, v italijanski ligi prekaljena Tine Urnaut in Klemen Čebulj. Poljaki so se žilavo upirali le v drugem nizu, ko je z dvema asoma v ključnih trenutkih našim dal zagon Gasparini. Po vodstvu Slovencev z 22:20 Poljaki niso bili več nevarni. Tretji niz so slovenski odbojkarji dobili gladko.

IM


Najbolj brano