Še ena velika zmaga

Koprska teniša igralka Andreja Klepač se je z novo soigralko, Poljakinjo Klaudijo Jans Ignatik, očitno ujela prav na enem od štirih največjih turnirjev sezone. Po zmagi nad šestima nosilkama sta se uvrstili v osmino finala turnirja dvojic.

Pred sedmimi leti sta bili na WTA turnirju v Portorožu soigralki, danes sta v Melbournu veliki tekmici: Andreja Klepač (levo) in Lucie Hradecka.
 Foto: Neva Volarič
Pred sedmimi leti sta bili na WTA turnirju v Portorožu soigralki, danes sta v Melbournu veliki tekmici: Andreja Klepač (levo) in Lucie Hradecka.  Foto: Neva Volarič

MELBOURNE > Koprska teniška igralka Andreja Klepač je sinoči na prvem letošnjem grand slam turnirju dosegla enega vrhuncev kariere. S poljsko soigralko Klaudio Jens Ignatik sta po maratonski tekmi prvega kroga, ko sta izločili par Janković-Parra Santonja, navdušili tudi v drugem krogu. S 7:6 in 6:4 sta bili boljši od šestopostavljenih nosilk, španske dvojice Muguruza-Suarez Navarro. Slovensko-poljska naveza je imela pobudo ves dvoboj, le v končnici prvega niza sta zaostajali s 3:5, a izid še vedno obrnili in tie break dobili z 8:6. Andrejin trener Primož Starčič je dvoboj spremljal doma (Andreji se bo priključil na naslednji seriji turnirjev: Antwerpen, Doha, Dubai). “Proti španskemu paru je Andreja odigrala že četrto tekmo in prvič je tudi zmagala. Sicer je bila doslej vselej blizu, a sta bili Španki previsoka ovira. Po dveh izpadih v prvih krogih na turnirjih pred grand slamom sta dve zmagi v Melbournu potrdili, da se s Klaudijo lahko ujameta, tako da bosta najbrž sodelovanje podaljšali. Andreja sicer v Avstraliji še vedno ni našla pravih občutkov, a zadnji zmagi kažeta, da bo rezerve lahko kmalu izkoristila.” Andreja Klepač se je sicer tretjič v karieri uvrstila v tretji krog grand slam turnirja dvojic. Enkrat ji je to že uspelo v Avstraliji, enkrat pa tudi v New Yorku.

Zmage na največjih turnirjih na svetu so že dolgo tudi finančno zelo ovrednotene. Polona Hercog je tako za nastop v drugem krogu Melbourna pospravila 60.000 dolarjev (seveda gre za bruto zneske), Blaž Rola, Blaž Kavčič in Aljaž Bedene pa so za nastop v prvem krogu zaslužili po 34.500 dolarjev, ob tem da je Bedene za tri kvalifikacijske zmage dobil še 16.000 dolarjev. Nagradna sklada turnirja moških in ženskih dvojic znašata po 575.000 dolarjev, igranje v osmini finala pa paru zagotavlja 39.000 dolarjev.

V osmini finala bosta Klepačeva in Jans Ignatikova igrali proti boljšima iz avstralsko (Adamczak-Rogowska)-češkega (Hlavackova-Hradecka) dvoboja. Kot zanimivost, Andreja bo igrala tudi v turnirju mešanih dvojic, kjer bosta z Avstralcem Chrisom Guccionejem igrali prav proti Hradecki in Romunu Tecauu. Andrejin naslednji dvoboj bo v noči na nedeljo ali dan kasneje.

Sicer je za veliko presenečenje minulo noč poskrbel Italijan Andreas Seppi, ki je v tretjem krogu izločil drugega nosilca in štirikratnega zmagovalca tega turnirja Švicarja Rogerja Federerja. Izid - 6:4, 7:6 (5), 4:6 in 7:6 (5) BG


Najbolj brano