Še ena neprepričljiva predstava Koprčanov in nov poraz

Kljub menjavi trenerja in osvežitvi igralskega kadra so kanarčki tudi v Zavrču zaigrali po starih notah ter izgubili drugič zapored. Po hitrem zaostanku si je obalni prvoligaš sicer priigral nekaj (pol)priložnosti, v drugem polčasu pa je namesto pričakovanega napada sledila povsem brezidejna predstava. Z enim golom iz prvega polčasa so gostitelji pospravili vse tri točke.

Bo Leo Štulac (v rumenem dresu) poslej deležen večje trenerjeve pozornosti? Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Bo Leo Štulac (v rumenem dresu) poslej deležen večje trenerjeve pozornosti? Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Očitno so se rumeno-modri znašli v črni luknji in še sami ne vedo, kako bi splezali iz nje. Poskusili so že skoraj vse, saj so zamenjali trenerja, priložnost je dobilo tudi nekaj mladih upov (Patrik Posavac, Jan Andrejašič, povratnik med štarterje Leo Štulac, nekaj malega tudi Luka Vekič ...), toda bistvenega premika ni videti. Roko na srce, v klubu trenutno ni človeka, ki bi premaknil voz. Doslej je tovrstne poteze - bolj in manj srečno - vlekel Ante Guberac, vendar pa gradbinski mogotec nima več tovrstnih pooblastil, čeprav zaradi tega kljub nedvomni ljubezni do nogometa verjetno ne bo pretakal solz. Gromko najavljano “močnejše angažiranje občine” in župana Borisa Popoviča za zdaj ostaja bolj pri besedah, seveda pa je vprašanje, kaj je sploh mogoče storiti, celo če bi na Ljubljansko 2 po kakšnem čudežu uspeli zvabiti človeka, ki ve, kako se stvarem streže. Veliko se je govorilo o Miranu Pavlinu, ki je prav v navezi s (trenutnim) trenerjem Nedžadom Okčićem Koprčanom prinesel edini naslov slovenskega prvaka, vendar pa dobro obveščeni viri trdijo, da iz te moke ne bo kruha.

Okčiću medtem ne preostane veliko, zato po porazu v Zavrču seveda ni želel dodatno dvigati temperature: “Imeli smo veliko priložnosti, toda domači so zadeli s svojim edinim strelom na vrata in odnesli srečno zmago, kar je navsezadnje tudi čar nogometa. Svojim fantom čestitam za pristop in gotovo se jim bo velika želja vrnila na kateri od naslednjih tekem,” čeprav bi morda v tem trenutku bolj kot korenček pomagala palica.

Po svoje je imela Luka Koper tudi smolo s poškodbami, saj so ob napol zaceljenem Goranu Galešiću manjkali Matej Palčič, Denis Halilović ter Ivica Guberac, toda na sredini igrišča, po odhodih Domna Črnigoja in Marka Krivičiča, enostavno zijajo prevelike vrzeli.

Da ne bo vsega krivo le “modro vodstvo”, je pač treba tudi priznati, da je moštvo dokaj limitirano, manjka pa mu tudi tisto, kar je za svoje varovance ugotovil novi trener Zavrča Slavko Matić: “Ekipa ima karakter in ob dobrem delu lahko še veliko doseže.” Žal na Bonifiki tega ne morejo reči, pa četudi bi zamenjali trenerja vsak teden.

BORIS PLANINC


Najbolj brano