Še bolj pomlajeni

Tretjo sezono zapovrstjo bodo v Ankaranu igrali drugoligaški nogomet. Kam sodi pomlajena ekipa, bodo pokazale tekme, saj bo najprej potrebno videti moč njihovih tekmecev. Tiha želja vodstva kluba je uvrstitev v zlato sredino lestvice.

Eni v Ankaranu ostajajo, drugi odhajajo - Emir Burkić (levo) in 
Matic Reja (z žogo) ostajata, Jan Pahor (tretji z leve) pa je 
odšel čez mejo.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Eni v Ankaranu ostajajo, drugi odhajajo - Emir Burkić (levo) in Matic Reja (z žogo) ostajata, Jan Pahor (tretji z leve) pa je odšel čez mejo.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ANKARAN > Lep del minule sezone je bilo (seveda neuradno) precej govora, da bi ob drugih poslih in Olimpiji lahko v Ankaranu svoje delno oporišče našel stric iz Amerike ( Milan Mandarić), a na koncu se iz te zgodbe (pričakovano) ni izcimilo nič. Ankarančani se bodo morali tudi v novi sezoni znajti, kot najbolje vedo.

Ekipa bo še nekoliko bolj pomlajena, saj denarja za zadržanje igralcev ali izkušene okrepitve ni. Spremenjeno je ime kluba, iz katerega so izginili Hrvatini iz sosednje občine. “Z imenom Ankaran želimo promovirati ime našega kraja in občine. Občina se je sicer zavezala, da bo podpirala razvoj nogometa v kraju,” pravi predsednik kluba Sebastjan Dvojmoč. Pisali smo že, da je steber obrambe Jan Pahor odšel k bogatim zamejcem, v repenski Kras, novega delodajalca je našel tudi Marko Vukelić, ki je nekaj časa skušal prepričati strokovno vodstvo Gorice, odslej pa bo v italijanski elitni ligi pri furlanskem Lumignaccu skupaj tvoril nekdanjo oranžno triperesno deteljico - ob Vukeliću sta tam še Simon Klun in Mark Božič. Matic Hojnik je odšel v Belgijo, kjer je na preizkušnjah iskal novi klub, v Koper se je vrnil Luka Vekić.

Popkovino s koprskim klubom sta prekinila Matic Reja in Luka Badžim, oba sta tudi člana mlajših reprezentančnih selekcij. Iz Kopra prihajajo kot posojeni igralci Jan Zlatič, Chris Pletikosa, Ivan Matanovič in Timi Mate, blizu končnega dogovora so še za Nika Mršiča. Pomembna vest za mlado ekipo je vrnitev Mateja Zemljaka iz Izole, pripeljali so še tri igralce z Balkana.

Ankarančani so pod taktirko trenerja Vlada Badžima konec julija na Štajerskem opravili nekajdnevne priprave. Bivali so v Ljutomeru in odigrali tudi nekaj pripravljalnih tekem. V šestih tekmah so petkrat zmagali in enkrat remizirali. Premagali so mladince Kopra (2:1), Bakovce in Ilirsko Bistrico (5:0), Dekane z 2:1 ter nazadnje v soboto v Ajdovščini Škou s 4:0. Neodločeno so igrali z Ljutomerom (2:2).

“Osnovni cilj je obstanek v ligi, moj osebni cilj je biti višje kot lani (bili so četrti, op. a.). Imamo zelo zahteven tekmovalni spored, zato bo že uvod v prvenstvo verjetno pokazal, kaj lahko pričakujemo. Tudi finančne zadeve se počasi urejajo, pridobili smo nekaj manjših pokroviteljev, končno lahko računamo tudi na občinska sredstva v okviru zakonskih določil,” pravi predsednik Dvojmoč. Ankarančani so po njegovih besedah v zadnjih treh letih prejeli vsega skupaj 2000 evrov javnih sredstev. “Pred tremi leti nam je MOK na razpisu odobrila omenjeni znesek, leto zatem naj bi se prepozno prijavili na razpis, čeprav je bila vloga na pošto oddana v rokih razpisa, lani pa se ob ločevanju obeh občin nismo mogli prijaviti v Kopru, v Ankaranu pa se je občina šele postavljala na noge,” pravi Dvojmoč.

ROK MAVER


Najbolj brano