Se Pirlo s Tevezom seli v Buenos Aires?

Še pred uradnim začetkom nogometna tržnica že poka po šivih. V soboto sta pravi milanski dvoboj v Monte Carlu izpeljala Inter in Milan. Velika želja obeh je bil francoski zvezni igralec Geoffrey Kondogbia.

Mario Mandžukić
Mario Mandžukić 

MILANO > Po napovedih številnih italijanskih in španskih medijev bo danes Juventus dobil novega napadalca. To je Hrvat Mario Mandžukić, ki je v pretekli sezoni igral pri madridskem Atleticu. Vrednost prestopa se giblje okrog 18 milijonov evrov (pred letom dni je zanj Atletico Bayernu odštel 22 milijonov), Juve pa dobiva napadalca s povsem drugačnimi karakteristikami kot krasijo odhajajočega Carlosa Teveza. Argentinec se sicer še ni odločil, kjer bo nadaljeval kariero, a najbolj verjeten se zdi povratek v domovino k Boci Juniors, kjer ga vsi pričakujejo z odprtimi rokami. Argentinski mediji so celo postregli s pravo senzacionalistično vestjo, da naj bi Tevez prepričeval soigralca Andrea Pirla, da bi skupaj zaigrala pri Boci. Če bi se to res zgodilo, bi šlo za revolucionarno potezo, saj v Latinski Ameriki igra le malo Evropejcev. Stara dama z nakupi želi še nadgraditi letošnje izjemne dosežke. Ob Hrvatu so že pred tem pripeljali Paula Dybalo. Na očeh imajo tudi ofenzivnega vezista Chelseaja Oscarja.

Milan ima novega stratega. Po pričakovanjih je to postal Srb Siniša Mihajlović, ki je nasledil Filippa Inzaghija. Že pred časom je ponudbo odklonil Carlo Ancelotti, Mihajlović pa k črno-rdečim prihaja iz Sampdorie. Tudi pri tako velikem klubu ne morejo mimo revanšističnih potez. Pri predstavitvi trenerja so iz njegove biografije očitno namenoma izpustili nastope za Inter, pa čeprav je Mihajlović tam odigral zelo dobre sezone. Za zdaj s prestopnim rokom ne more biti zadovoljen.

Nekaj časa je bila namreč v zraku vrnitev Zlatana Ibrahimovića iz Pariza, a se je zgodba ohladila. Šved se je v Katarju srečal s lastnikom pariškega kluba, ki mu je dal jasno vedeti, da igralca pred iztekom pogodbe ne pusti nikamor.

Nov veliki prestop iz Hrvaške?

Milan je izgubil tudi bitko za nadarjenega vezista Monaca Geoffreyja Kondogbiaja. Mediji so v petek že objavili vest, da je temnopolti Francoz podpisal za rdeče-črne, toda zvečer sta se kot snubca pojavila tudi Juventus in Inter. V elitnem hotelu v Monte Carlu se je nato odvijal pravi mestni obračun za pogajalskimi mizami. Pri prepričevanju so bili očitno bolj uspešni pri Interju, pa čeprav je igralčev agent Nelio Lucas tesno povezan z bodočim solastnikom Milana. Inter je ponudil 36 milijonov, kar je bilo odločilno. Prvi Milanov operativec Adriano Galliani je tako v mesecu dni izgubil že tri bitke, kar bi lahko pomembno vplivalo na nadaljnje trgovanje. Še vedno imajo “na radarju” Kolumbijca Jacksona Martineza, ki je prerasel Porto, ter 20-letnega Hrvata Marka Pjaco (letos enajst prvenstvenih golov), za katerega pa šef Dinama Zdravko Mamić zahteva zelo visokih deset milijonov evrov.

Medtem je vsem snubcem nemoralno ceno za nakup Gonzala Higuaina postavil predsednik Napolija Aurelio de Laurentiis, ki Argentinca ocenjuje na neverjetnih 88 milijonov evrov. Romi bo očitno le uspelo prepričati enega od junakov Seville pri osvojitvi letošnje evropske lige.

Kolumbijec Carlos Bacca naj bi v Rim prišel v zameno za 25 milijonov evrov odškodnine. Od večnega mesta se je že poslovil Gervinho, ki ga je Al Jazzerra iz Savdske Arabije kupila za 14 milijonov. Inter je najel brazilskega branilca Mirando, ki bo v Lombardiji igral kot posojen nogometaš Atletica.

Peterica na izhodnih vratih

Evropski prvaki iz Barcelone si na vse načine želijo v svoje vrste privabiti Paula Pogbaja. Z Juventusom so že pričeli pogajanja, a bo mladi Francoz bržčas še eno leto ostal pod Alpami. Torinčani zdaj zahtevajo celo sto milijonov evrov odškodnine, zato so v Kataloniji že zagnali pravo malo razprodajo. Za pridobitev svežega kapitala so na tržnico postavili pet svojih igralcev, med katerimi je najdražji Pedro Rodriguez. Zanj se po novem zanima Paris SG, cena pa se giblje okrog 20 milijonov evrov. Poleg njega naj bi Barcelono zapustili tudi Bartra, Montoya (snubita ga Inter in Roma), Masip ter Deulofeu. Pri Barci računajo na izkupiček 50 milijonov evrov, ki bi pokril del kupnine za Pogbaja.

Tudi Real se odkrito zanima za enega igralca Juventusa. Madridčanom oziroma njihovemu novemu trenerju Rafaelu Benitezu je všeč branilec Leonardo Bonucci, ob Chielliniju steber italijanske obrambe.

Krhin k Betisu?

Od Slovencev sta na tržnici v zadnjem času v ospredju bočni branilec Maribora Petar Stojanović ter Rene Krhin. Potem ko je Stojanoviću pozimi tik pred zdajci propadel prestop v Hannover, je zdaj zanj zagreta Bologna. Ta se po vrnitvi v prvo ligo spogleduje z visokimi cilji. Mediji omenjajo, da naj bi bila cena blizu treh milijonov evrov. Zvezni igralec Krhin pa se je po polletni avanturi pri Cordobi vrnil k Interju. Z njim ima še enoletno pogodbo, a zagotovo bo Mariborčan odšel na novo posodo. Sedaj na njegova vrata trka Betis iz Seville, ki se je letos vrnil med špansko elito.PETER MARAŽ


Najbolj brano