Se Ante vrača skozi stranska vrata?

V taboru koprskih kozlov konec sezone s primorskim obračunom 36. kroga prve SNL najbrž ni povsem v ospredju. Bolj nestrpno čakajo na razplet boja za tekmovalno licenco v prihodnji sezoni, o kateri bo v ponedeljek odločala licenčna komisija NZS.

Še zadnji letošnji primorski obračun naj bi na Bonifiko privabil 
tudi številne privržence Gorice. Foto: Jure Batagelj
Še zadnji letošnji primorski obračun naj bi na Bonifiko privabil tudi številne privržence Gorice. Foto: Jure Batagelj

KOPER > Čeprav so v koprskem klubu - kot je že običajno - sejali optimizem in napovedovali, kako bodo tekmovalno licenco pridobili že v rednem postopku, so doživeli hladno prho in edini med prvoligaši ostali brez nje. Rešitev iščejo v pritožbenem postopku. Po vesteh iz prestolnice je pričakovati pozitiven odgovor in (pogojno) tekmovalno licenco za domače tekmovanje, pa tudi kazen z odvzemom točk zaradi postopka prisilne poravnave. A to so le ugibanja.

Konec tekmovalne sezone pa utegne prinesti še kakšno spremembo. Pri urejanju licence naj bi se iz ozadja aktiviral Ante Guberac, nekdanji prvi mož koprskega prvoligaša. Ob velikem dolgu FC Koper in ob umiku glavnega vira prihodkov, pokroviteljstva Luke Koper, je težko zapreti realno finančno konstrukcijo. V prvotno zavrnjeni dokumentaciji naj - med drugim - ne bi bilo niti zagotovil, kako bodo jeseni poravnali nekatere odložene terjatve, kaj šele zagotovili sredstva za redno poslovanje. Bo Grafist (ne bi bilo prvič) torej pomagal klubu do nadaljnjega obstoja? O tem in o Guberčevi ne povsem definirani vrnitvi v koprski klub se v zadnjih tednih vse glasneje govori, a odgovora pri Anteju Gubercu nismo dobili.

Tekma z Gorico utegne biti tudi eno zadnjih dejanj ere razvpitega menedžerja Andyja Bare, ki ga zadnje čase skoraj ni več videti na Bonifiki. Enako bi potem veljalo še za marsikaterega (njegovega) nogometaša. Koprska ekipa sicer spomladi - razen s Krškim doma - ni poznala poraza, a je tudi ekipa z največ remiji v prvi ligi - skupno kar 14, kar jo je oddaljilo od boja za evropsko ligo. Gorico bodo kozli dočakali brez obeh porumenelih centralnih branilcev, Tonija Datkovića in Šimeta Gregova, ki sta tako že končala sezono.

ROK MAVER


Najbolj brano