Šarapovi dveletna prepoved nastopanja

Ruska teniška zvezdnica Marija Šaraova je zaradi zlorabe meldonija prejela dveletno prepoved nastopanja. Čeprav se je Šarapova uvrstila na olimpijske igre v Rio de Janeiro kljub suspenzu, potem ko je marca priznala, da je padla ne testu dopinga, jo je zdaj doletela prepoved nastopanja v roku dveh let.

Marija Šarapova Foto: Wikipedia
Marija Šarapova Foto: Wikipedia

MOSKVA > Devetindvajsetletna teniška igralka Marija Šarapova je bila pozitivna na januarskem odprtem prvenstvu Avstralije, ko so pri njej odkrili vzorec kontroverznega meldonija.

“Čeprav so oblasti postopale korektno, še vedno trdim, da nisem zavestno kršila protidopinških predpisov. Zaradi tega tudi ne morem sprejeti zelo stroge kazni, prepoved dveh let nastopanja,” je ob tem dejala Šarapova, ki se bo pritožila na Mednarodno športno razsodišče Cas.

“Posebna komisija, ki jih je izbrala Mednarodna teniška zveza, se je strinjala, da ničesar nisem zavestno storila nič napačnega, a vztrajajo pri dveletni prepovedi. Zato se bom nemudoma pritožila na športno razsodišče,” je na svojem facebook profilu zapisala Šarapova.

Šarapova je na prejšnjih igrah v Londonu osvojila srebrno medaljo, za igre v Riu pa jo je ruska zveza uvrstila skupaj s Svetlano Kuznecovo, Anastazijo Pavljučenkovo in Jekaterino Makarovo.

STA


Najbolj brano