Šarapova študira na Harvardu in piše knjigo

Nekoč najboljša teniška igralka na svetu Rusinja Marija Šarapova je dobro izkoristila čas, ko je bila zaradi dopinga na prisilnem počitku. Šarapova je bila pozitivna na meldonij na odprtem prvenstvu Avstralije 2016 pred letom dni, zaradi česar so ji sprva za dve leti, nato pa za 15 mesecev prepovedali nastopati.

Marija Šarapova Foto: Wikipedia/Chrisgampat
Marija Šarapova Foto: Wikipedia/Chrisgampat

MOSKVA > V tem času petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam ni počivala. V sklopu priprav na nadaljevanje kariere je Marija Šarapova dejala, da si je najraje nataknila boksarske rokavice in trenirala na polno.

“Preizkusila sem boks in skušala ostati v dobri formi. Predvsem sem bila dobra v boksu zato, ker sem si venomer nekoga predstavljala, ki bi ga želela udariti,” je za rusko pogovorno oddajo dejala 29-letna Šarapova.

Rusinja se na teniška igrišča s posebnim povabilom organizatorjev vrača 26. aprila na turnirju v Stuttgartu. V svojem športu se bo znova pojavila teden dni po 30. rojstnem dnevu.

Ker je imela veliko prostega časa, je medtem študirala tudi na Harvardu na področju ekonomije, saj se želi izboljšati v poslu, ukvarja se z izdelavo in prodajo lastne znamke čokolade in slaščic Sugarpova, trenutno pa piše tudi knjigo o svojem življenju.

“Imela sem precej časa, bila sem na počitnicah na Hrvaškem, novo leto praznovala na Havajih, London sem si prvič ogledala kot turistka, saj ga v času igranja na Wimbledonih sploh nisem imela časa obiskati. Napisala sem knjigo, ki bo na policah septembra, najprej bo izšla v angleščini, nato pa sledi še prevod v ruščino,” je med drugim še povedala Šarapova.

STA


Najbolj brano