Sara Isaković končala športno pot

Najuspešnejša slovenska plavalka Sara Isaković je potrdila, da je končala športno pot, je nocoj poročala televizija Slovenija. Isakovićeva je v začetku leta napovedala vrnitev v plavalne bazene, poleti pa si je po napornih višinskih pripravah premislila in končala kariero.

Sara Isaković Foto: Stanko Gruden
Sara Isaković Foto: Stanko Gruden

LJUBLJANA > Šestindvajsetletna Sara Isaković je največji uspeh dosegla leta 2008 na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je osvojila srebrno medaljo na 200 m prosto in slovenskemu plavanju priborila sploh prvo in doslej edino olimpijsko medaljo.

Isakovićeva je plavalno kariero praktično sklenila že po igrah leta 2012 v Londonu, ko je zadnjič nastopila na velikem tekmovanju. Istega leta je osvojila tudi svojo zadnjo medaljo z velikih tekmovanjih, ko je ob Anji Klinar, Urši Bežan in Mojci Sagmeister na evropskem prvenstvu v Debrecenu s slovensko štafeto 4 x 200 m prosto osvojila bronasto medaljo.

Svojo odločitev je že pred časom sporočila nekaterim najvidnejšim v slovenskem plavanju. Do nje se je dokopala po zadnjih višinskih pripravah, ko je spoznala, da se plavanju ne bo posvetila v taki meri, kot je to potrebno za naskok na olimpijski vrh, ki ga je sprva načrtovala v Riu de Janeriu 2016. Takrat so se celo pojavila namigovanja, da bo Isakovićeva plavala za Srbijo, a je plavalka to takoj zanikala.

STA


Najbolj brano