Sanja o Španiji

Kakovostna šola tolminskega Puntarja je ponudila nov biser na slovenski sceni dvoranskega nogometa. Nadarjeni Nejc Hozjan je že pri 18 letih oblekel dres slovenske članske reprezentance.

Nejc Hozjan je iz mlade napredoval v člansko futsal reprezentanco. Foto: Simon Maljevac
Nejc Hozjan je iz mlade napredoval v člansko futsal reprezentanco. Foto: Simon Maljevac

TOLMIN >Kar malce presenetljivo je slovenski selektor Andrej Dobovičnik na seznam povabljenih na nedavni pri-pravljalni tekmi na Slovaškem uvrstil komaj 18-letnega Nejca Hozjana, ki s svojimi nastopi na prvoligaških

tekmah iz tedna v teden potrjuje velik talent. Mladi up iz Kneže, ki občuduje portugalskega velemojstra Ricardinha, se je preizkusil tudi na velikih travnatih zelenicah, a je pravočasno ugotovil, da ima več možnosti za uveljavitev na parketu. Njegova odlična tehnika in močan strel prideta tam bolj do izraza.

Reprezentančni debi na Slovaškem je ohranil v lepem spominu: “Selektorjev poziv me je malce presenetil. To je bila nagrada za ves trud, ki sem ga vložil v zadnjem obdobju. Kljub dvema porazoma smo na Slovaškem prikazali solidno igro, vendar nikakor nismo mogli zadeti. Poznalo se je, da nismo zaigrali v popolni postavi, saj je manjkalo kar nekaj nosilcev igre, selektor pa je preizkusil nekaj novincev.”

> Ali se nadejate mesta v izbrani vrsti tudi, ko bodo na voljo vsi najboljši?

“Seveda, je to moj cilj, vendar se zavedam, da je konkurenca zelo huda. Čaka me veliko trdega dela, tako v klubu kot tudi na pripravah mlade reprezentance. Ne smem preveč razmišljati o tem, temveč se moram posvetiti tekmam v dresu Puntarja.”

> Na zadnji tekmi z Bronxom ste tudi po zaslugi vašega zadetka hitro povedli s 3:0, nato pa ste za zmago trepetali do konca. Čemu pripisujete takšen padec v igri?

“Začeli smo kar dobro, a smo se očitno prehitro zadovoljili z visokim vodstvom. Morda smo že mislili, da smo zmagali, vendar so nas gostje šest minut pred koncem ujeli. Nato se je bilo potrebno zelo potruditi za zmago. Med glavnim odmorom smo se dogovorili, da moramo zaigrati še bolj čvrsto. Bronx se je izkazal kot moštvo, ki zna igrati. Ni nam bilo lahko. Na koncu smo uspeli osvojiti dve točki, ki sta nas zadržali tik pod vrhom lestvice.”

> Ali ste z uvrstitvijo zadovoljni?

"Zagotovo smo po vseh spremembah in pomladitvi moštva lahko zadovoljni. Odigrali smo nekaj dobrih tekem, prisotna so tudi nihanja, a za zdaj ni bilo večjih spodrsljajev. Mogoče bi se morali za boj za prvo mesto še malce okrepiti, a smo trenutno kljub mladosti zelo uspešni. V prihodnosti bi se lahko Puntar ponovno boril za naslov prvaka in s tem za mesto v Evropi. Dokaj zadovoljen sem lahko tudi s svojo igro, čeprav bi vedno lahkozaigral še bolje.”

> Kakšni so vaši dolgoročni cilji?

“Eden izmed ciljev je stalno mesto v članski reprezentanci, nekega dne pa se želim preizkusiti tudi v tujini, predvsem v Španiji. Ta je trenutno nekakšna obljubljena dežela za igralce futsala. Kar nekaj Primorcev pa igra tudi v Italiji, kjer je denarja neprimerno več kot v Sloveniji.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano