Sampdoria je vse bliže

Še teden dni loči nogometaše Gorice od začetka priprav na spomladanski del sezone. Že v petek pa bo bržkone znano, ali in v kakšni obliki se bo udejanil pričakovani dogovor s Sampdorio.

Predsednik Sampdorie Massimo Ferrero
Predsednik Sampdorie Massimo Ferrero 

NOVA GORICA > Potem ko se je naveza s Parmo že ob koncu pretekle pomladi začela krhati, stiska pa je poleti in jeseni postajala vse večja, so se v Nogometnem društvu Gorica začeli ozirati za novimi rešitvami. Ker so klubske vezi z Italijo še vedno močne, je bilo na dlani, da se navzlic neposrečenem razpletu zgodbe s Parmo in bivšim sponzorjem Energy Group ponujajo priročne opcije pri naših zahodnih sosedih. Dogovor z novim pokroviteljem, ki naj bi nekoliko ublažil stisko, je že sklenjen, v prihodnjih dneh pa bi se lahko uresničil tudi sporazum s Sampdorio.

Sampdoria je slovenskim ljubiteljem nogometa najbolj znana po tem, da je zanjo v najboljših nogometnih letih igral sedanji slovenski selektor Srečko Katanec, ki je z njo med drugim osvojil evropski pokal pokalnih zmagovalcev (1989/90) in naslov italijanskega prvaka (sezona 1990/91). Moštvo iz Genove, ustanovljeno leta 1946 po združitvi klubov Sampierdarenese in Andrea Doria, je zlate čase preživljalo konec osemdesetih in v prvi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja. Močan pečat je takrat pustil srbski trener, pred osmimi meseci preminuli Vujadin Boškov. Trener članskega moštva je Siniša Mihajlović, predsednik kluba je ekscentrični filmski producent Massimo Ferrero, ki ga je pred kratkim italijanska nogometna zveza FIGC kaznovala zaradi rasistične izjave na račun novega predsednika Interja Thohirja. RM

V nogometnih krogih je zgodba o sodelovanju s še enim italijanskim prvoligašem začela krožiti že pred dobrim mesecem dni oziroma v končnici jesenskega dela prvenstva. Uradne potrditve, da gre za Sampdorio sicer ni bilo, zadržki pa so bili po razvoju dogodkov s Parmo razumljivi. Zgodba z (pre)velikim prilivom posojenih nogometašev, trenerskim štabom in upravljavsko strukturo iz Italije, je prinesla pokalno lovoriko, a obenem pustila luknjo, tudi v klubski blagajni. Ponovitve takšnega scenarija si ne želi nihče.

Športni direktor ND Gorica Michele Dal Cin je še pred božičnimi prazniki napovedal drugačno obliko sodelovanja z italijanskim prvoligašem, ki naj bi v Gorico poslal štiri, največ pet igralcev na leto. Velik poudarek pa naj bi namenili razvoju mladinske šole s priključitvijo nadarjenih igralcev iz Slovenije in Hrvaške, ki bi bili potem zanimivi partnerskemu klubu. Sestanek s predstavniki Sampdorie bo predvidoma v petek v Milanu.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano