Samo Jeranko z novim slovenskim rekordom

Modra luknja v mestu Dahab je med 3. in 5. novembrom gostila 23 tekmovalcev v globinskih disciplinah prostega potapljanja iz 13 držav, med njimi tudi tri Slovence. Samo Jeranko je kot aktualni svetovni podprvak upravičil vlogo favorita in z globino 77 metrov ter novim državnim rekordom zmagal v disciplini brez plavuti, prav tako pa si je zmago priboril v disciplini s plavutjo, kjer je dosegel globino 92 metrov.

Samo   Jeranko je kot aktualni svetovni podprvak upravičil 
vlogo favorita in z globino 77 metrov  ter novim državnim 
rekordom zmagal v disciplini brez plavuti, prav tako pa si je 
zmago priboril v disciplini s plavutjo, kjer je dosegel globino 
92 metrov. Foto: Wendy Timmermans
Samo Jeranko je kot aktualni svetovni podprvak upravičil vlogo favorita in z globino 77 metrov ter novim državnim rekordom zmagal v disciplini brez plavuti, prav tako pa si je zmago priboril v disciplini s plavutjo, kjer je dosegel globino 92 metrov. Foto: Wendy Timmermans

DAHAB > “Dobra pripravljenost je obetala rekordne potope v obeh disciplinah, a žal sem zaradi preplitkega tekmovalnega poligona to lahko realiziral le v disciplini brez plavuti. V letošnjem letu sem uspel napredovati v vseh segmentih potopa, kar se je odražalo predvsem pri hitrosti in posledično krajšem času potopa. Ta je trajal le dve mintui in 49 sekund, kar je za globino 77 metrov izredno hitro,” je po nastopu dejal Samo Jeranko, ko je za en meter izboljšal svoj prejšnji rekord. Odlično je svoj prvi tekmovalni nastop opravila tudi Neža Čeč, ki je z drugim mestom v disciplini prosti potop (60 metrov) in tretjim v disciplini s plavutjo (63 metrov) presegla pričakovanja. Luki Pengovu je napaka žal preprečila realizacijo sicer uspešnih potopov s treningov.

Rezultati s tekmovanja Red Cup potrjujejo kvalitetno delo ekipe Apnea Slovenija, ki se pripravlja na večja tekmovanja v prihodnjem letu, ko bo ponovno na sporedu globinsko svetovno prvenstvo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano