Same spodbudne besede

Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je pestro pripravljalno obdobje do odhoda na evropsko prvenstvo med 15. in 31. januarjem prihodnje leto na Poljskem.

Slovensko reprezentanco po novem letu čakajo pripravljalne 
tekme. Foto: STA
Slovensko reprezentanco po novem letu čakajo pripravljalne tekme. Foto: STA

ZREČE > V tem tednu so reprezentanti pilili taktično-tehnične podrobnosti za skupinske tekmece iz Nemčije, Španije in Švedske v Vroclavu, med 4. in 9. januarjem pa jo čakajo štiri pripravljalne tekme.

Slovenska elitna izbrana vrsta je do božičnih praznikov vadila z manjšo intenzivnostjo, po prihodu Matjaža Skoka in Izolana Boruta Mačkovška iz Nemčije ter Sebastiana Skubeta iz Danske pa selektor Veselin Vujović ni imel več usmiljenja do svojih 21 reprezentančnih kandidatov in je vadbo v tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah povečal do skrajnih meja.

Zgodila se je tudi prva poškodba. Vratarja velenjskega Gorenja Klemna Ferlina po poškodbi kolena čaka večmesečno okrevanje. Nastalo vrzel med vratnicama je zapolnil Celjan Urban Lesjak.

“Poškodba nas je prizadela. Prepričan sem, da bomo odgovorno odigrali to EP, da tudi njemu olajšamo okrevanje. Zadovoljen sem tudi z Mačkovškom in njegovim odnosom, veseli me, da imamo tudi sicer dober odnos v ekipi,” je včeraj dejal selektor Vujović.

Dodal je, da je prepričan, da se bodo člani ekipe po novoletnih praznikih na treninge vrnili še bolj motivirani. O tem, kdo bo potoval na prvenstvo, se bo odločil po praznikih. Priložnost bo ponudil vsem, tako da bo samo od igralcev odvisno, kdo bo igral in kdo ne.

Pod Vujovićevim vodstvom v Zrečah primorske barve v reprezentanci zastopata Dean Bombač (Pick Szeged) in Borut Mačkovšek (Eisenach).

Slovenija bo do nedelje vadila na Zreškem Pohorju, prihodnji teden pa igrala štiri prijateljske tekme. V ponedeljek, 4. januarja, se bo v Krškem ob 18. uri pomerila z Makedonijo, dan kasneje pa bo vajo ponovila še v Celju (18.30). V petek, 8. januarja, jo čaka pripravljalna tekma s Hrvaško v Ivanič Gradu, dan kasneje pa še povratna tekma v koprski Bonifiki.

“Za nami so dobro opravljeni treningi, dobro smo se borili. Ne samo, da smo delali v dvorani, tudi izven igrišča delamo, se pogovarjamo. To je velik korak naprej in upam, da bomo to prenesli na pripravljalne tekme in na prvenstvo,” ocenjuje Vid Kavtičnik.

“Pripravili smo se dobro in naredili podlago za zaključni del, ki nas čaka, za pripravljalne tekme in EP. V tem drugem delu smo največ poudarka imeli na fiziki, glede na to, da je bil prvi malo bolj regeneracijski. Vsi se počutimo dobro in stopnjujemo treninge. Imamo krasne 'vajice', takšne za razmišljat, tudi selektor se nam lahko kdaj nasmeje ... skratka, imamo se 'fajn',” pa je dejal Uroš Zorman. STA


Najbolj brano