Tesna zmaga Kanalcev

Novo sezono odbojkarskih državnih lig je odprla moška elita. Uvodoma je edini primorski predstavnik, Salonit, šele po petih nizih vendarle ugnal Krko.

V Kanalu je Krka (v črnem) popustila šele v petem nizu. Foto: Ok Salonit Anhovo
V Kanalu je Krka (v črnem) popustila šele v petem nizu. Foto: Ok Salonit Anhovo

1. DOL moški

1. krog - Calcit : SIP 3:0, ACH Volley : Fužinar 3:0 (za ACH Matija Jereb 4), Salonit Anhovo : Krka 3:2 (-20, 17, 25, -22, 7), Žirovnica : Maribor 0:3, Triglav : Panvita Pomgrad 3:1.

Primorski par 2. kroga (10. oktobra) - Fužinar : Salonit Anhovo.

Salonit Anhovo : Krka 3:2

KANAL > Športna dvorana OŠ, gledalcev 350, sodnika Jovanović (Komenda), Adrović (Kamnik); po nizih: -20, 17, 25, -22, 7.

Salonit Anhovo: Gadnik, Česnik 7, Šarič, Karnel 2, Kovačič, Dos Santos 4, Jerončič, Čabarkapa 17, Okroglič 11, Krivec, Tomić 16, Savičić. Trener : Leon Schilling.

Kanalci, ki so bili v lanskem prvenstvu tretji (Novomeščani so bili peti), so s težavo upravičili vlogo favorita. Domači so tekmo začeli brez prvega napadalca Saše Gadnika, ki ga trener Leon Schilling hrani za dvoboje s tekmeci z vrha. Zaradi čakanja na angažma iz tujine namreč lahko kmalu odide, ekipa pa se mora uigrati s fanti, ki bodo celo sezono na voljo. Glavno breme v napadu je tako je prevzel kapetan Dejan Čabarkapa, precej učinkovit pa je bil tudi povratnik v Kanal, sprejemalec Dalibor Tomić. Slednji bo prihodnji teden dobil še izkušeno pomoč - povratnika iz dolgoletnega zdomstva Alana Komela, ki je ta čas brez delodajalca. Gostje so tekmo začeli z odličnimi servisi Valentina Turka, kar jim je ob slabem sprejemu in pomanjkljivi organizaciji igre Salonita prineslo pobudo. Domači trener Leon Schilling je nalet nekoliko zaustavil z menjavo organizatorja igre. Luko Krivca je uspešno zamenjal Irenej Karnel, ki je z odločilno točko cementarje v tretjem nizu popeljal do skupnega vodstva. Salonit bi dvoboj lahko končal v četrtem nizu, a je ob težavah na sprejemu in v bloku spet zašel v črno serijo in Novomeščanom omogočil rešitev v petem nizu. Tam se je vendarle pokazal večji izbor kakovostnih igralcev v vrstah cementarjev.

“Imeli smo težave ob mreži, saj se je poznalo, da Israel Dos Santos zaradi bolečin v tetivah med tednom ni treniral, enakovredne menjave pa nima. Jure Okroglič po odsotnosti zaradi nastopa na mladinskem svetovnem prvenstvu še ni pravi, v napadu pa zaradi postopnega vračanja po poškodbi še ne moremo računati na Darja Savičića,” je po tekmi povedal športni direktor Miloš Grilanc.

STA, IM


Najbolj brano