Salonit praznih rok, Gasparini pa še kar blesti

Tudi sredina tega tedna je prinesla kopico zanimivih domačih in evropskih pokalnih odbojkarskih obračunov s primorsko udeležbo. V domačem pokalu je Salonit Anhovo v četrtfinalu izpadel, v ligi prvakov pa je s 24 točkami spet blestel Mitja Gasparini.

Mitja Gasparini (Paris Volley, št 6)  je Dinamu Moskva nasul kar 24 točk. Foto: Cev
Mitja Gasparini (Paris Volley, št 6) je Dinamu Moskva nasul kar 24 točk. Foto: Cev

KANAL > Pred povratnimi tekmami četrtfinala slovenskega moškega odbojkarskega pokala je Salonit, sicer specialist za pokalno tekmovanje (osvojil je osem naslovov) branil presenetljivo prednost pred Calcitom (3:2), ki si jo je priboril v Kamniku. Ponovitev lanskega uspeha, ko so cementarji zaigrali na zaključnem turnirju, ni bila daleč. Kanalci so namreč imeli prvi niz že skoraj v rokah, a so zapravili dve zaključni žogi. Nato so dobili drugega, po tem pa ni šlo več. Tekma se je končala z izidom 1:3 (-26, 21, -20, -20). Salonitu se je v ritmu sreda - sobota poznala zelo kratka klop. Dejan Čabarkapa (19 točk), Jure Okroglič (13) in Israel Dos Santos (10) so imeli premalo pomoči, soigralcev, predvsem pa se cementarjem zelo pozna, da nimajo klasičnega napadalca. Calcit je bil na tem položaju s 25 točkami Žige Šterna v veliki prednosti, na voljo pa je imel še vrsto uporabnih rezervistov.

Brez presenečenj

Na preostalih tekmah presenečenj ni bilo. Panvita Pomgrad je že prejšnji teden izločila kranjski Triglav. Novomeška Krka je ubranila prednost pred ravenskim Fužinarjem s prve tekme (3:1), in ga izločila s 3:1. Končna zasedba zaključnega turnirja četverice, ki bo 9. in 10. januarja, bo znana 21. decembra. Tedaj bosta povratno tekmo odigrala prvak ACH Volley in Maribor, ki po zaostanku 0:3 lahko na preobrat upa le povsem teoretično.

Nov šov Gasparinija

Med Primorci na mednarodnem prizorišču je spet blestel Mitja Gasparini. Izolski napadalec Paris Volleya je na tekmi 2. kroga lige prvakov moskovskemu Dinamu nasul kar 24 točk in je kot igralec tekme bistveno prispeval k drugi zmagi Parižanov v tem tekmovanju - tokrat s 3:2. Kar trije nizi od petih so bili podaljšani (27,-15,-27,28,12).

V ženski konkurenci se je na prvi tekmi pokala CEV na Poljskem mariborska NKBM dokaj dobro držala v dvoboju z eno najboljših evropskih ekip Polski Cukier Muszyna. Favoritinje so zmagale s 3:1 (16,17,-19, 20). Za Mariborčanke je odlično igrala Koprčanka Marina Cvetanovič in dosegla 15 točk. Poljakinje sicer dobro pozna, saj je za tekmeca igrala pred dvema letoma.

Še slabše se je v ligi prvakinj godilo Calcitu, ki je v Istanbulu brez osvojenega niza izgubil z Vakif Bankom. Turkinje imajo ekipo za naskok na evropski prestol. Ljubljančanke, za katere je Novogoričanka Tina Grudina dosegla 3 točke, tekmecu niso bile dorasle. O tem veliko pove izid po nizih (19, 9, 17).STA, IM


Najbolj brano