Salonit na ogled

Z manjšo za mudo (dve uradni tekmi so že odigrali) je danes glavni pokrovitelj kanalskih odboj karjev, Salonit Anhovo, na sedežu podjetja pripravil predstavitev moštva.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

ANHOVO > Po zadnjih pregledih manjka prvemu organizatorju, povratniku po poškodbi Matiji Jerebu še dober mesec do začetka igranja. Žal je tri tedne po poškodbi še vedno na berglah in v negotovosti ofenzivni sprejemalec Matic Vrtovec. Zaradi otekline na poškodovanem kolenu kljub preiskavam natančne diagnoze (in še manj prognoze) okrevanja še ni, sum na poškodbo križnih vezi pa ostaja. Predsednik kluba Julijan Fortunat je poudaril odločenost vodstva, da se bo v primeru osvojitve odličja v prvenstvu Salonit z okrepljeno ekipo vrnil v evropska tekmovanja. Športni direktor Miloš Grilanc si dolgoročno veliko obeta od mladinskega pogona, za katerega je klub pridobil tudi denar iz naslova nacionalnih panožnih šol, novi trener Gregor Jerončič pa ob zmagovalni mentaliteti opozarja na pomembnost sodelovanja pri razvoju odbojkarjev na Goriškem z bližnjim Go Volleyjem.

Odbojkarji Salonita so ta konec tedna prosti, v četrtek pa jih čaka na Štajerskem težka povratna pokalna tekma osmine finala z zelo okrepljenimi Hočami, ki so Salonit uvodoma sredi Kanala premagale s 3:2.

Letošnje glavne okrepitve moštva so trener Gregor Jerončič (poldrugo desetletje staža v italijanskih ligah), napadalec Saša Gadnik (dolga leta je igral v tujini), bloker Dane Mijatović lani v Belgiji), sprejemalec Luka Jerončič (med študijem je igral za Črnuče), organizator Matija Jereb (ACH Volley) in ofenzivni sprejemalec Matic Vrtobec (Go Volley). Iz mlajših selekcij sta napredovala Aleks Kovačič in Grega Pirih. Cilji moštva so uvrstitev med štiri najboljše v prvenstvu in v pokalu.

Kariero so zaključili nekdanji stebri ekipa Andrej Kovačič, Luka Krivec, Darijo Savičić, Israel Dos Santos in Martin Jerončič, Jure Okroglič pa je prestopil k državnemu podprvaku Calcitu iz Kamnika.

IM


Najbolj brano