Popoln primorski izkupiček

Po moških so s prvoligaškim odbojkarskim državnim prvenstvom začele tudi ženske. Vsi trije primorski klubi so na sobotnih tekmah zmagali.

Antonia Jurić (št.  8) in Nuša  Ferlinc (št. 6) sta za koprske 
odbojkarice skupaj prispevali  14 točk. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Antonia Jurić (št. 8) in Nuša Ferlinc (št. 6) sta za koprske odbojkarice skupaj prispevali 14 točk. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

1. DOL moški

2. krog - ACH Volley : Calcit 3:1, Maribor : Triglav Kranj 1:3, Fužinar : Salonit Anhovo 2:3 (23, -15, 20, -15, -13), Krka : Žirovnica 1:3, SIP : Panvita Pomgrad (4. novembra).

Primorski par 3. kroga - (17. oktobra) - Salonit Anhovo : Calcit.

Fužinar : Salonit Anhovo 2:3

RAVNE > Dvorana OŠ Prežihov Voranc, gledalcev 100, sodnika: Globačnik (Šoštanj) in Melavc (Šempeter); po nizih: 23, -15, 20, -15, -13.

Salonit Anhovo: Česnik 7, Komel 17, Karnel 1, Kovačič, Dos Santos 11, Čabarkapa 19, Okroglič, Krivec 2, Tomić 10, Savičić. Trener: Leon Schilling.

Ravenčani, ki so se okrepili z Američanom Garyjem Hausom (7 točk) in Portoričanom Josephom Cuevasom Torresom (17), so pričakovano pokazali zobe, a so na Koroško močnejši za izkušenega moža odpotovali tudi Kanalci. Pridružil se jim je namreč v številnih tujih ligah prekaljeni sprejemalec Alan Komel, po poškodbi pa si je že povsem opomogel bloker Israel Dos Santos. Moči so bile prav toliko izenačene, kot kaže rezultat. Menjave vodstva ter slaba in dobra obdobja na obeh straneh so se vrstili. Kanalci bi z nekaj več zbranosti v končnici dobili že prvi niz, a so nato z izvrstno igro kapetana Dejana Čabarkape in Komela v drugem skupni izid izenačili. V zaključku tretjega niza so bili Korošci precej boljši. Primorci so jim vrnili v četrtem in si izborili peti niz, ki je bil dramatičen do vstopa v končnico, v kateri so Kanalci izkoristili že prvo zaključno žogo.

STA, IM

1. DOL ženske

1. krog - Calcit Ljubljana : Braslovče 3:0, Luka Koper : Aliansa 3:0 (14, 15, 15), Kema Puconci : Gen I Volley 1:3 (-22, 20, -16, -16), Zgornja Gorenjska : NKBM Branik 0:3, Formis : Vital 0:3 (za Vital Nina Gogrič 9, Natali Pavič 2).

Primorska para 2. kroga (17. oktobra) - Gen I Volley : Zgornja Gorenjska, Luka Koper : Calcit Ljubljana

Luka Koper : Aliansa 3:0

KOPER > Dvorana OŠ Koper, gledalcev 150, sodnika Atanasov (Kranj) in Markelj (Bled); po nizih: 14, 15, 15)

Luka Koper: Barič 6, Pethö 8, Kušar, Ferlinc 7, Lucas 9, Jurić 7, Kaker 12. Trener: Marko Kalc.

Koprčanke so nasprotnicam že v prvem nizu jasno dale vedeti, da jih čaka težko popoldne. Po uvodnem štajerskem preblisku (4:3) je bilo veselja za gostje konec. Razlika v kakovosti je z naraščanjem prednosti domačink postajala iz minute v minuto bolj očitna. V drugem nizu je Aliansa držala stik le do izida 15:11. Po tem so se uspešni napadi Koprčank vrstili, gostje pa so prihajale do točk le po napakah domačink. Nekoliko močnejši je bil odpor Alianse v začetku tretjega niza (11:11), v nadaljevanju (18:13) pa je bil zmagovalec kmalu odločen. “Manjka nam višji ritem igre. Še delamo napake, ampak verjamem, da bomo to izboljšali. Na začetku so pomembne edino točke. Naš prvi cilj je priti v skupino za prvaka,” je po tekmi povedal koprski trener Marko Kalc, ki ga v prihodnjem krogu čaka državni prvak Calcit, ki se je preselil v Ljubljano, kjer bo igral tudi ligo prvakov.

SANDI JERMAN

Kema : Gen I Volley 1:3

PUCONCI > Zelena dvorana, gledalcev 100, sodnika Seifried in Tovornik (oba Maribor); po nizih: -22, 20, -16, -16.

Gen I Volley: Vukčević 8, Burilo 5, Bavdaž 1, Zbičajnik 4, Aumann 13, Marušič, Đukić 9, Kolbl 11, Pahor, Simčič. Trener: Luigi Schiavon.

Vodstvu novogoriškega kluba je uspelo tik pred tekmo registrirati še tretjo tujko, črnogorsko napadalko Jovano Vukčević. Z širokim izborom dobrih odbojkaric je bilo od Primork pričakovati zanesljivo zmago, a so imel težje delo od pričakovanj. Prekmurke so se kljub pomladitvi ekipe (štiri lanske nosilke igre so zamenjala mlajša dekleta) v prvih dveh nizih žilavo upirale in skupni izid celo izenačile na 1:1. Primorke so v nadaljevanju pritiskale z vseh strani in vzdrževale tempo tudi z menjavami. Glavno novogoriško orožje je bil visok blok. Odgovora na to oslabljene domačinke niso imele.

STA, IM


Najbolj brano