Salonit Anhovo - Krka 3:0

Odbojkarji Salonita Anhovo so v tekmi 5. kroga modre skupine 1. DOL za moške doma premagali Krko s 3:0 (20, 18, 13).

Dejan Čabarkapa Foto: Leo Caharija
Dejan Čabarkapa Foto: Leo Caharija

KANAL > Krka je v preteklosti že znala ogrožati Kanalce, a tokrat je bila brez moči. Na Primorsko je dopotovala brez sprejemalca Valentina Turka, kar se ji je v igri močno poznalo, saj je imela precej težav pri sprejemu, kar je bil tudi glavni razlog za zanesljiv poraz.

Da bo tako, je napovedal že sam začetek tekme, v katerem so domači predvsem po zaslugi Israela dos Santosa povedli s 3:0 in 5:1, težave pri sprejemu pa je imel predvsem Ivo Kastrevec. Toda sledilo je obdobje odlične igre Novomeščanov, po zaslugi Mihe Bregarja in dobrih 'float servisov' so gostje celo prišli do vodstva z 10:8. Domači trener Leon Schilling je moral reagirati s pol minute odmora, po kateri je Jure Okroglič z dvema odličnima začetnima udarcema poskrbel za izenačenje. Domači so nato začeli prevzemati reči v svoje roke, prek Blaža Marušiča najprej povedli z 19:17, gostom pa v končnici ni pomagala niti menjava Kastrevca s Simonom Veselom, Dejan Čabarkapa je pokazal svojo izkušenost, Urban Česnik pa je izkoristil že prvo zaključno žogo.

Začetek drugega niza je pripadel krkašem (1:3), dva zaporedna bloka Marušiča pa sta pomenila izid 5:5. Ko je Čabarkapa dosegel nekaj zaporednih točk in ko je točko dodal še Dos Santos, je na semaforju kazalo 13:9. Toda nato je sledilo nekaj napak domače vrste in ekipi sta bili na 13. točki izenačeni. Po bloku Grege Erpiča je bilo izenačeno tudi na 17. točki, nato pa se je začel potop Krke. Martin Kosmina, sicer najučinkovitejši igralec tekme, je zašel v serijo napak, na drugi strani pa je bil razpoložen Okroglič, Krka je do konca niza, ki ga je zaključil Marušič, osvojila le še točko.

Tretji niz je bil nekaj časa izenačen, gosti so z odličnimi servisi Luke Brulca celo izničili zaostanek 5:8 ter povedli z 9:8, toda že ob drugem tehničnem odmoru je Salonit vodil s 16:9. Trener Jernej Rojc je nato zamenjal nekaj igralcev, zamenjave pa na rezultat niso vplivale, Luka Krivec je izkoristil že prvo zaključno žogo.

> Športna dvorana Kanal, gledalcev 200, sodnika: Adrović (Kamnik), Klinar (Žirovnica).

> Salonit Anhovo: Česnik 5, Šarič, Pirih 1, Marušič 8, Karnel, Kovačič, Dos Santos 10, Jerončič, Čabarkapa 14, Okroglič 15, Krivec 7.

> Krka: Brulec 9, Ožbalt, Erpič 3, Vrhovšek, Kosmina 16, Kastrevec 2, Vesel, Pucelj 1, Bregar 6, Lindič, Klobčar.

STA


Najbolj brano