Sadjarji prvaki Lokavca

Nadaljuje se bogato obdobje malonogometnih turnirjev. Največ ekip (16) se je zbralo v Lokavcu, kjer je zmagalo Sadjarstvo Štor. Konec tedna bo živahno še v štirih primorskih krajih.

Zadnji konec tedna so najmočnejši turnir pripraviliv Lokavcu, 
kjer se je zbralo 16 ekip. Foto: Igor Mušič
Zadnji konec tedna so najmočnejši turnir pripraviliv Lokavcu, kjer se je zbralo 16 ekip. Foto: Igor Mušič

LOKAVEC > Zadnji velik turnir letne sezone futsala na ajdovskem je ŠD Slano Blato priredilo v Lokavcu, kjer se je zbralo kar 16 ekip. Najboljše je bilo Sadjarstvo Štor, ki je v finalu z 2:1 premagalo Carioce, po kazenskih strelih pa so tretje mesto osvojili fantje iz ekipe Socceros, ki so odpravili Servis EZ. Najboljši igralec in strelec obenem je bil Niko Vajda iz zmagovalne ekipe, največ strelov pa je ubranil vratar Carioc Selmedin Ibrić.

Številna konkurenca je bila zbrana tudi na Bovškem, kjer se je na turnirju trojk Soča pomerilo 14 ekip. Slavile so Smreke iz Bovca, ki so po kazenskih strelih premagale Sočo. V dvoboju bovških ekip za bron je zmagal AK 11 pred Arceti. Najboljši strelec je bil Žan Stupan (Arceti). Dekleta so se pomerila v izvajanju kazenskih strelov za pokal scabiose, lansko zmago pa je ubranila Adrijana Stres.

Na turnir na travnatem igrišču na Kostanjevici na Krasu je ŠD Fajti Hrib privabilo 12 moštev. V finalu je Bar siesta iz Dornberka z 1:0 premagal Humarplast Miren. V malem finalu je Enerdim iz Križa pri Sežani po kazenskih strelih premagal domačine. Najboljši strelec je bil Nejc Doplihar, najboljši igralec Aljaž Koc (oba Bar Siesta, najzanesljivejši vratar pa Marko Bizjak (Humar plast). V Levpi so domačini organizirali že 14. turnir. Tekmovalo je osem moštev iz srednje Soške doline. Zmagal je tolminski As Balan, ki je bil z 2:0 boljši od Avške mornarice. Boj za tretje mesto je po kazenskih strelih dobila veteranska zasedba TD Kuk Ravne - Bate, ki je premagala domači KMN Lutke.

Nekateri Primorci so medtem tekmovali na največjem malonogometnem turnirju sezone v Sloveniji - na 10. prazniku Slofutsala v Železnikih.

Zmagala je ljubljanska Avtohiša AI, ki je v finalu s 3:2 premagala tolminsko Okrepčevalnico Tmin Amazonka, sestavljeno iz prekaljenih prvoligaških igralcev (Jaka Sovdat, Nejc Hozjan, Andrej Rutar). Tretje mesto je osvojilo moštvo iz Bihaća, ki je v malem finalu s 3:2 premagalo še eno zasedbo iz Posočja, Picerijo Špajza.

Sezona turnirjev se bo nadaljevala s polno paro, saj do četrtka organizatorji turnirjev v Dornberku, Drežnici, Črnem Vrhu nad Idrijo, in na Ligu nad Kanalom pričakujejo še zadnje prijave ekip, turnirji pa bodo v petek in soboto.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano