S skalpom prvakov na odmor

Čeprav bi Portorožani v končnici sredinega obračuna proti Krki skorajda porušili visoko vodstvo, ki so ga gradili 35 minut, je bila njihova zmaga s 74:70 čista kot solza.

Odločna bitka za vsako žogo, za vsak korak ... Foto: Primozic
Odločna bitka za vsako žogo, za vsak korak ... Foto: Primozic

PORTOROŽ > “Po odlično odigranih več kot tridesetih minutah smo v končnici malce padli in ogrozili zmago, a smo uspeli zadržati minimalno vodstvo. Veseli smo, ker smo tudi proti Novomeščanom potrdili, da se dvigamo v formi,” je po sladki domači zmagi proti aktualnim prvakom povedal eden izmed junakov domačega moštva Jure Močnik, ki je ob 15 točkah zbral še sedem podaj ter tri skoke in bil statistično najkoristnejši igralec dvoboja.

Brezhibna predstava v prvih treh četrtinah je Portorožanom prinesla že ogromnih 21 točk prednosti, kljub temu pa so morali domači navijači za zmago trepetati do zadnjih sekund. Oslabljeni Novomeščani so se vendarle prebudili malce prepozno, kar je priznal tudi izkušeni Koprčan Nebojša Joksimović: “Portorož je zasluženo zmagal, saj smo mi prikazali le nekaj minut dobre igre. Prepozno smo dvignili raven agresivnosti v obrambi in poraza ni bilo mogoče več preprečiti. Ponovno nas je drago stal slab začetek in domačini so prišli do visokega vodstva, ki na nek način ni bilo realno, a je zadostovalo za zmago.”

Preverjeni strateg Krkašev Aleksandar Džikić je tudi v porazu svojega moštva videl določene pozitivne stvari: “Izgubili smo točki, a veliko dobili s tem, ko so mladi preživeli ogromno minut na parketu. Moramo videti, v kolikšni meri in kako lahko računamo na njih. Tega ni mogoče ugotoviti le s treningom. Potreben je pritisk prvenstvene tekme.”

Že res, da so Novomeščani v Lucijo pripotovali močno oslabljeni, a v domačem taboru se s težavami gostov niso obremenjevali. S tretjim zaporednim uspehom so napovedali boj za četrtfinale, čeprav jih do tja vodi še dolga pot, polna nevarnih pasti. “Vso sezono dobro treniramo in to se nam končno obrestuje. Proti Krki smo pokazali, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi ekipami in da zmaga proti vodilnemu Tajfunu ni bila plod slučajnosti. Na žalost nas sedaj čaka kar dolg premor, a upam, da ne bo pustil posledic na naši pripravljenosti. O morebitnem četrtfinalu še ne razmišljamo, saj je pred nami še odločilni del sezone, v katerem bomo skušali zbrati čim več zmag,” je dodal Močnik, ki ga sedaj skupaj s soigralci čaka krajši počitek. V prvenstvenem premoru do naslednje ligaške tekme (7. marca doma gostijo Grosbasket) pa bodo Portorožani ohranjali formo s številnimi pripravljalnimi obračuni proti zasedbam iz Hrvaške in Italije.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano