S primorskim pridihom

Včeraj so na sedežu evropske rokometne zveze na Dunaju izžrebali pare osmine finala lige prvakov. V izločilnih bojih med 16 moštvi ni slovenske ekipe, zato pa je kar devet posameznikov, vključno s Primorcema Deanom Bombačem in Borutom Mačkovškom.

Dean Bombač je s Koprčani igral v izločilnih bojih lige prvakov v sezoni 2011/12.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Dean Bombač je s Koprčani igral v izločilnih bojih lige prvakov v sezoni 2011/12.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

DUNAJ >Po ne prav posrečeni reprezentančni epizodi na nedavnem svetovnem prvenstvu se je Dean Bombač uspešno vrnil na (evropsko) klubsko sceno. Pri Szegedu je po poškodbi Španca Nika Mindegie domala nepogrešljiv v vlogi srednjega zunanjega igralca. Madžari so gladko osvojili drugo mesto v skupini D. V naboru možnih tekmecev, ki so osvojili tretje mesto v preostalih skupinah, so dobili Rhein Neckar Löwen. Nemški levi so morda močnejši od Zagreba in Wisle Plock niso pa nepremagljivi. Okrepljeni skopski Vardar jih je na zadnji tekmi skupinskega dela v gosteh ugnal kar s 35:29. Dobro pa so se Nemcem upirali tudi Celjani, ki so sicer ostali brez uvrstitve v osmino finala.

Slovenija tako prvič po sezoni 2010/11 ne bo imela svojega moštva v izločilnih bojih. V osmini finala pa bo zastopstvo slovenskih rokometašev vseeno številčno. Največ, kar pet, jih igra v francoskem Montpellierju, kjer je po poškodbi igralni ritem spet ujel Izolan Borut Mačkovšek. Z rojaki Draganom Gajićem, Juretom Dolencem, Vidom Kavtičnikom in Matejem Gabrom se bo v osmini finala pomeril s poljskimi Kielcami. Za poljske prvake, sicer edino ekipo s polnim izkupičkom v skupinskih dvobojih, še ne igra načeti kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman. Poškodovan je tudi Matjaž Brumen, ki brani barve skopskega Vardarja. Makedonci so favoriti za napredovanje v dvoboju s poljsko Wislo, tako kot tudi madžarski Veszprem Gašperja Marguča, ki se bo pomeril s špansko La Riojo.

Že v osmini finala se bosta med seboj udarila lanska finalista Flensburg in Kiel. Prve tekme bodo na sporedu med 11. in 15. marcem, povratne pa med 18. in 22. marcem. Pari osmine finala - La Rioja : Veszprem, Montpellier : Kielce, Aalborg : Barcelona, Flensburg : Kiel, Dunkerque : Paris Saint-Germain, Wisla : Vardar, Zagreb : Kolding, Rhein Neckar : Szeged.

ASO


Najbolj brano