S hitro igro proti izkušnjam

Učinkovita predstava Alena Hodžića je Portorožu močno olajšala pot do pomembne zmage na vročem gostovanju na Polzeli, drevi (20.00) pa ladjarji gostujejo v Šenčurju.

Alen Hodžić je končnico v ligi za prvaka pričakal v odlični 
strelski formi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Alen Hodžić je končnico v ligi za prvaka pričakal v odlični strelski formi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > “Najprej moram poudariti, da je ta zmaga zasluga kolektivne igre vseh v ekipi,” je nekaj trenutkov po koncu sredinega dvoboja na Polzeli, ki se je razpletel z zmago Portoroža z 80:68, razmišljal Alen Hodžić. Z 28 doseženimi točkami je bil 22-letni branilec ključni mož portoroške zasedbe, ki trenutno vodi v ligi za obstanek. Portorožani so dolgo lomili odpor domačinov, ki so v prvem polčasu držali minimalno prednost, v nadaljevanju pa so gostje z agresivno obrambo in številnimi napadalnimi skoki prišli do serije lahkih košev in rezultat obrnili v svojo korist.

“Morda je bilo v našem moštvu v uvodnem delu dvoboja čutiti določen pritisk, saj smo vedeli, da je ta tekma zelo pomembna. V nadaljevanju smo se zbrali in predvsem končnico odigrali po naših željah,” je razplet pokomentiral Hodžić, ki ne vidi posebne razlike med igranjem na domačem parketu ali v gosteh: “Pravzaprav nam je vseeno. Smo v takšnem položaju, da moramo iti na vsaki tekmi na zmago. Pred nami je novo gostovanje v Šenčurju in naša miselnost mora biti enaka kot pred tekmo na Polzeli.” Ob odsotnosti poškodovanega Saša Ožbolta in težavah z virozo Jureta Močnika se je Hodžić skupaj z Vjekom Petrovićem in Miho Markičem občasno znašel tudi v vlogi organizatorja igre, v ključnih trenutkih pa se ni ustrašil prevzema odgovornosti: “Na srečo me roke in noge služijo, tako da lahko ekipi pomagam po najboljših močeh. Upam, da bom v tem slogu nadaljeval. Naš cilj, ki nam daje dodatno motivacijo, je uvrstitev v četrtfinale.” Velik korak proti uvrstitvi med osmerico najboljših bi ladjarji naredili z morebitno zmago v Šenčurju, a pot do dveh točk proti izkušenim Gorenjcem, ki jim na parketu poveljuje veteran Smiljan Pavić, ne bo enostavna. Tega se zaveda tudi trener Konstantin Subotić: “Šenčur je na domačem parketu zadnjič izgubil sredi novembra, kar zgovorno priča o tem, da gre za ekipo, ki pred svojimi navijači igra odlično. Odlični so v pozicijski igri in bojem pod obema obročema, zato se jim moramo zoperstaviti s hitro igro in uveljaviti vse naše prednosti.”

Moštvi sta si v dveh letošnjih obračunih razdelili izkupiček, obe srečanji pa sta se končali šele po dodatnih petih minutah. Šenčur je v sredo visoko klonil v Mariboru in prvo mesto v ligi za obstanek prepustil prav Portorožanom.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano