S Sašo Gadnikom in Alanom Komelom

V ponedeljek so s pripravami na novo prvoligaško sezono pričeli odbojkarji Salonita Anhovo. Z moštvom vadita tudi Saša Gadnik in Alan Komel.

Kanalski odbojkarji so pričeli s pripravami. Foto: Borut Jurca
Kanalski odbojkarji so pričeli s pripravami. Foto: Borut Jurca

KANAL > Nekdanja reprezentanta, ki sta bila svoj čas del enega najmočnejših rodov kanalske odbojke, bosta do nadaljnjega trenirala s Salonitom. Oba iščeta klub v tujini, kjer sta že preživela lep del športne poti. “Za mlajše soigralce je vselej koristno, da imajo zraven koga s kopico mednarodnih izkušenj ter igralsko kakovostjo. Pri Gadniku obstaja možnost, da bi zaigral za Salonit kot amater, dokler ne bi našel kluba v tujini,” je pojasnil športni direktor kluba Miloš Grilanc.

Ekipa ni doživela občutnih sprememb. Kot je znano, se je v Kanal vrnil Dalibor Tomić, na študij v Ljubljano, kjer bo igral za Črnuče, pa se je podal Blaž Marušič. Zgodila se je še ena rošada. V prvoligaškem moštvu ni več mladega korektorja Grege Piriha, ki je sestopil stopničko nižje v drugo kanalsko ekipo, od koder je prišel Aleks Kovačič. Med dvanajsterico odbojkarjev, na katere računa trener Leon Schilling, je tudi rekonvalescent Darijo Savičić, ki bi se po optimističnih scenarijih moštvenim treningom lahko priključil decembra.

Mesec dni bo odstoten tudi Jure Okroglič, ki bo drugo polovico avgusta in dobršen del septembra prebil z reprezentanco do 21 let, ki jo čaka svetovno prvenstvo v Mehiki. “Pogrešali ga bomo, po drugi strani pa smo ponosni, da bo v udarni postavi zastopal slovenske barve. Prav tako smo zadovoljni, da se podajamo v sezono brez dolgov,” je pojasnil Grilanc. Salonit prvi pripravljalni turnir čaka 19. septembra v Žirovnici, teden dni kasneje pa bodo ob dnevu kanalske odbojke gostili tudi ljubljanski ACH in Kamnik.

ASO


Najbolj brano