S Krko za mirnejšo plovbo

Ta vikend se s tremi preloženimi tekmami 16. kroga nadaljuje prvenstvo v drugi SNL. Brici bodo danes ob 15. uri gostili Krko.

Anton Žlogar Foto: Jure Batagelj
Anton Žlogar Foto: Jure Batagelj

VIPOLŽE > Medtem ko so Ankarančani jeseni opravili vse svoje tekmovalne obveznosti in bodo spomladanski del odprli prihodnji konec tedna na gostovanju pri Veržeju, pa nogometaše Brd čaka še zaostala tekma z Novomeščani. Lanskemu prvoligašu tudi v nižjem rangu tekmovanja ne cvetijo rožice. Jesenski del so sklenili na petem mestu, a z občutnim zaostankom za ekipami, ki krojijo vrh lestvice in se nadejajo preboja v prvo ligo. Precej uspešnejša je bila Krka v pokalnem tekmovanju, kjer se je zavihtela celo med najboljšo četverico. Do polfinalnih dvobojev z Domžalčani v prvi polovici aprila čaka ekipo Iztoka Kapušina še nekaj ogrevalnih obračunov v drugi ligi.

Moštvo je doživelo nemalo sprememb, pri čemer je bilo prometno v obeh smereh. V ekipi ni več nekaj vidnih akterjev, med njimi Davida Tijanića, ki se je vrnil k Olimpiji, Jana Novaka, ki bo nogometno pot nadaljeval v angleški drugi ligi, hrvaški napadalec Marko Brekalo pa po novem brani barve vinkovške Cibalie v domovini. Tudi pred spomladanskim nadaljevanjem se je povratnik v vlogo športnega direktorja Krke Sašo Udovič ozrl k južnim sosedom. Novomeške vrste je dopolnil tudi Matija Soldo, sin nekdanjega reprezentanta ter trenerja Kölna in zagrebškega Dinama Zvonimirja Solda. Pri Krki pa bodo spomladi lahko računali tudi na Miho Drnovška, Žigo Jurečiča in Tima Čeha, ki so se jim v Krškem zahvalili za sodelovanje.

Vrstni red v 2. SNL po jesenskem delu - Triglav (14 odigranih tekem) 37 točk, Dob (14) 33, Ankaran (15) 31, Brežice 22, Krka 19, Drava 17, Brda (15) 16, Zarica (15) 10, Veržej (14) 9, Zavrč (izstopil iz lige) 5.

Precej manj prometno je bilo v Vipolžah. Trener Anton Žlogar ne more več računati na Leona Mariniča, ki se je vrnil v Novo Gorico, in od vidnejših akterjev drugoligaške jeseni niti na Patrika Tribušona. Potem ko je padla v vodo možnost izposoje Marka Guliča, je praktično edini novinec Gianluca Franciosi. Žal si je Italijan, ki pri Gorici ni dobil veliko priložnosti, poškodoval mišico, in gotovo ne bo v kadru za današnjo tekmo, v kateri si Brici želijo odebeliti točkovno zalogo. Jesenski dobropis še ne pomeni brezskrbne pomladi. Še posebej, ker sta glavna kandidata za deveto mesto, ki pomeni izpad, okrepila svoje vrste. Zarica in Veržej se bosta danes pomerila v Kranju.

ASO


Najbolj brano