S Krko v nevarnih vodah

Današnji obračun nogometašev Gorice in Krke bo imel izločilni pridih. Točke v boju za osmo mesto štejejo dvojno. Domača zmaga bi bila dragocena, a ob razmerjih na lestvici je še bolj pomembno, da se tekme ne izgubi.

Dejan Žigon (desno) je na zadnjih treh tekmah dosegel tri 
gole.
Dejan Žigon (desno) je na zadnjih treh tekmah dosegel tri gole. 

NOVA GORICA > Osem krogov pred koncem prvenstva loči Novomeščane in Novogoričane le točka. Ekipi se želita izogniti devetemu mestu, ki prinaša nepredvidljive dodatne kvalifikacije. Ob klubski stiski, v kateri so večkrat v ospredju nenogometne teme, si v goriškem taboru nihče ne želi podaljška mučne sezone.

Izhodišča na lestvici sicer govorijo rahlo v prid Novomeščanom, bilanca medsebojnih dvobojev pa je na strani Gorice, ki je dobila dve izmed treh tekem v letošnji sezoni. Tudi zadnjo v Novem mestu. Podatek je pomemben, če bi tekmeca prvenstvo končala z enakim številom točk in bi o razvrstitvi odločali dodatni kriteriji. Prvi je bilanca v medsebojnih dvobojih. Z zmago bi Novogoričani tekmece prehiteli na lestvici, a sprejemljiv bi bil tudi remi: ob neodločenem izidu bi razlika na lestvici ostala nespremenjena oziroma minimalna, obenem pa bi Gorica v letošnji sezoni zabeležila boljši izkupiček v medsebojnih dvobojih.

Poraz bi postavil gostitelje v kočljiv položaj pred prvenstvenim nadaljevanjem, v kateri jih v sredo najprej čaka primorski obračun v Kopru, in čez teden dni domača tekma z Mariborom.

Za izračune in morebitne scenarije pa je v nepredvidljivem slovenskem prvenstvu vendarle prezgodaj. Nenazadnje je Krka iztržila točko na gostovanju v Ljudskem vrtu, po drugi strani pa so tako Novogoričani kot Novomeščani doma le remizirali z zadnjeuvrščenimi Radomljani.

“Vložek na tekmi s Krko je precejšen, čeprav je nato do konca prvenstva še kar nekaj krogov. Napadali bomo tri točke. Če bomo pokazali podoben pristop kot na zadnjih tekmah, verjamem, da jih bomo tudi osvojili,” je pojasnil Alen Jogan, ki se vrača v ekipo, tako kot tudi Luka Majcen. Zaradi izključitve v Domžalah pa bo prvo od treh tekem prepovedi igranja odslužil Alexander Caputo. Tekmo bo sodil Bojan Mertik iz Odrancev.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano