S 33 točkami je potopil bivši klub

Torkov pokalni obračun med Portorožem in UKK Koprom (113:75 za Portorož) je bil odličen poligon za mlade košarkarje obeh moštev, ki so lahko brez posebnega pritiska predstavili svoje znanje. S 33 točkami se je najbolj izkazal organizator igre Portorožanov Jan Barbarič.

Jan Barbarič je v istrskem obračunu dosegel 33 točk. Foto: Simon Maljevac
Jan Barbarič je v istrskem obračunu dosegel 33 točk. Foto: Simon Maljevac

PORTOROŽ >V tekmo smo krenili zelo odločno, brez podcenjevanja nasprotnika. Že v prvi četrtini smo si nabrali lepo prednost, ki smo jo do zadnjega piska sirene še povečali. Tako smo dobili več priložnosti za igro tudi košarkarji, ki na prvenstvenih tekmah igramo manj,” je razplet dvoboja proti Koprčanom pokomentiral 19-letni in 188 centimetrov visoki Jan Barbarič, ki ga je bil v torek “poln parket”. Gostujočo obrambo je razbijal z bliskovitimi prodori, izkazal pa se je tudi s podajami in ukradenimi žogami ter s tem dokazal, da je izjemen potencial, ki mu velja tudi v prvenstvu ponuditi več priložnosti.

> Ravno v Kopru ste lani igrali kot posojen igralec. Ste bili zaradi tega dodatno motivirani?

“Seveda je bilo pred tekmo čutiti malce želje po dokazovanju, saj je šlo za lokalni derbi, obenem pa sem lani nosil dres UKK Kopra. V napadalnih akcijah sem bil zelo razpoložen, zavedam pa se, da bi lahko malce več prispeval v obrambi. Tudi trener mi je skozi vso tekmo pomagal z nasveti in me opozarjal na napake, ki jih mora biti v prihodnje čim manj.”

> Je razlika med igranjem v prvi in drugi ligi zelo opazna?

“Prva liga je fizično precej močnejša. Igra se v višjem ritmu, igra v obrambi je precej bolj čvrsta. Vsi igralci so boljše tehnično in taktično pripravljeni, tako da je težko prodirati pod sam obroč, kar je trenutno moje najmočnejše orožje. Trener mi ponuja največ priložnosti na položaju organizatorja igre, kar je glede na mojo višino tudi razumljivo, a se moram za uspešno opravljanje vseh nalog še veliko naučiti, predvsem v taktičnem smislu.”

> S kakšnimi ambicijami pričakujete nadaljevanje prvenstva?

“Trenutno največj časa posvečamo treningom, saj imamo v prvenstvu skoraj tri tedne premora. Zavedamo se, da nas v nadaljevanju prvenstva čaka težko delo, saj imamo zelo neugoden razpored. Na naslednjih štirih tekmah kar trikrat gostujemo, a bo za uresničitev ciljev potrebno zmagovati tudi na gostovanjih.”

SM


Najbolj brano