Ruzzier lovi formo za EP

Minuli konec tedna je na avstrijskem Koroškem potekalo odprto avstrijsko prvenstvo v hitri hoji za vse ženske in moške kategorije.

Koprski hitrohodci po nastopu v Avstriji
Koprski hitrohodci po nastopu v Avstriji 

WOLFSBERG > Tekmovanja v hitri hoji, ki je obenem veljalo tudi kot peta tekma letošnjega Pokala Alpe-Adria, se je udeležila tudi šesterica atletov Atletskega kluba Koper, ki so v raznih kategorijah posegali po najvišjih uvrstitvah in osvojili tudi dva avstrijska naslova. Najprestižnejši rezultat je uspel Evi Čanadi, sicer še deklici U16. Na 3000 metrov je premočno zmagala in s časom 16:46,26 za dobre tri sekunde popravila svoj državni rekord, na tretje mesto pa se je tudi z osebnim rekordom 18:08,61 uvrstila dve leti mlajša Klara Cah.

Med veterankami kategorije W45 je Andreja Poklar s časom 18:20,01 osvojila tudi avstrijski naslov in še dodatno okrepila trenutno vodstvo v pokalu. V moški konkurenci hoje na 5000 metrov sta v kategoriji M50, ki je vedno najštevilčnejša, nastopila Vladimir Veršec in Igor Bahčič. Prvemu se je po dolgih letih prevlade prvič izmuznila zmaga in je s časom 25:45,85 osvojil drugo mesto le tri sekunde za zmagovalcem Avstrijcem Reifingenom. Igor Bahčič je bil s časom 29:14,57 sedmi.

V starejši kategoriji M60 je tekmoval še Fabio Ruzzier, ki skuša s postopnimi obremenitvami na treningih nadoknaditi, kar je izgubil s trimesečnim prisilnim počitkom zaradi poškodbe. Fabio je po naslovu na Hrvaškem pred tednom dni premočno osvojil še naslov avstrijskega prvaka, in to z odličnim dosežkom 26:26,67. Dvig forme obeta, da se bo čez dober mesec dni na veteranskem evropskem prvenstvu v turškem Izmiru, skupaj s klubsko kolegico Andrejo Poklar, tudi tokrat potegoval za visoko uvrstitev. MB


Najbolj brano