Ruzzier blestel na eno miljo

Pred dnevi so na Bonifiki izpeljali 37. mednarodni koprski tek in hojo.

Start najmlajših atletov
Start najmlajših atletov 

KOPER > Na stezah občinskega stadiona se je za zmage v raznih kategorijah pomerilo 40 tekmovalcev iz Slovenije in Italije, od petega leta starosti naprej. Na četrt milje so se preizkusili najmlajši tekači, vsi iz Atletskega kluba Koper. V najmlajši kategoriji deklic (U-7) je zmagala Vita Šušmelj pred Iris Rojac in Tajo Batagelj. Pri dečkih je zmagal Ron Ekstanič Frančeškin pred Linom Jurakom in Nejcem Zadravcem.

V kategoriji deklic U-9 je zmago slavila Julaj Čehovin Sirk pred Veroniko Domanjko in Ano Kaližan, pri fantih pa si je zlato kolajno pritekel Enei Rojac.

V hitri hoji so na isti razdalji slavili med pionirji U-10 Tržačan Luca Bello, med pionirkami pa Saška Milenović pred Katerino Bikarević (obe AK Koper).

Med pionirkami U-12 sta se na isti razdalji na prvi mesti uvrstili Tržačanka Lara Barbato in Tamara Reicht (AD Štajerska).

Za njimi so na razdalji ene milje tekmovali še pionirji U-14, kjer si je zmago prislužil Tržačan Gabriele Modolo, njegov klubski kolega Matteo Bello pa je slavil med pionirji U-16.

Svojo zadnjo zmago med mlajšimi mladinci je slavil tudi Anže Tesovnik (MASS Ljubljana), medtem ko je Fabio Ruzzier (član AK Koper bo kmalu dopolnil 63 let), najstarejši med vsemi, ki so tekmovali na eno miljo, v izredno borbeni tekmi s časom 8:09,3 le za pol sekunde prehitel sicer devet let mlajšega Tržačana Silvia Doriga. Požrtvovalni Ruzzier je tako med člani v enajstih izvedbah priljubljene tekme v hitri hoji na koprski Bonifiki slavil enajsto zmago! Zelo odmeven je bil njegov zadnji doseženi čas, s katerim se je povzpel kar na prvo mesto svetovne lestvice v kategorije M60 na tej razdalji. Do Ruzzierjevega dosežka z Bonifike je najboljši čas imel Američan Steve Dibernardo, ki je aprila v Eugenu za miljo potreboval 8 minut, 12 sekund in 55 stotink sekunde.

MB


Najbolj brano