Rušili so negativne rekorde

Z zgolj dvema doseženima zadetkoma so postojnski nogometaši jesenski del tekmovanja v tretji SNL zahod sklenili na zadnjem mestu. Kanček upanja na svetlejšo prihodnost jim dajejo kadrovske spremembe.

Postojnska ekipa je jesenski del sezone končala  brez osvojene točke. Foto: Simon Maljevac
Postojnska ekipa je jesenski del sezone končala brez osvojene točke. Foto: Simon Maljevac

POSTOJNA > Za Postojnčane je bil vrhunec sezone zagotovo avgustovski pokalni obračun proti prvoligašu iz Radomelj, ki ga je obeležilo osem zadetkov v domači mreži in katastrofalno vreme. Že uvodni prvenstveni obračuni so nakazali, da se moštvo, ki mu je s klopi poveljeval Zvonko Nedić, ne bo moglo enakovredno kosati s konkurenti. Torbarji so kot po tekočem traku nizali poraze s tremi ali več zadetki razlike. Najbolj boleči so bili z 0:9 proti Tolminu, 0:7 proti Vipavi ter teniška (0:6) proti Bistričanom in Sežancem. Skupno so Postojnčani v 14. krogih dosegli le dva zadetka, prejeli pa so jih kar 64 in so edino moštvo v vseh štirih tretjeligaških tekmovanjih, ki še ni osvojilo točke.

Edina nogometaša Postojne, ki sta po enkrat uspela zatresti mrežo tekmecev, sta bila Dušan Španić in Ammar Karadžić.

Konec oktobra je skupščina kluba prinesla nekatere spremembe v vodstvu in trenerskem kadru, ki vsaj na prvo žogo obetajo boljše nadaljevanje. Novi trener Tihomir Vrbos, ki se je v mesto pod Sovičem preselil iz Ilirske Bistrice, naj bi v nadaljevanju sezone lahko računal na kar 29 nogometašev, med katerimi naj bi bili poleg domačinov tudi nekateri njegovi rojaki iz okolice Reke ter nekaj fantov iz prestolnice. Priprave na spomladanski del sezone so začeli že 15. januarja, poleg treningov na postojnskem stadionu pa članska ekipa zaradi slabih vremenskih razmer trenira tudi v športni dvorani. Tajnik kluba in član upravnega odbora Mladen Vukadinović pa se nadeja uspešnejši pomladi: ”Upamo, da bi se nam pridružil še kakšen sponzor in donator ter da bomo na postojnski stadion z boljšimi igrami privabili več gledalcev.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano