Rus je bil premočan

Miranu Fabjanu ni uspelo. Primorski borec po pravilih K-1 je v dvoboju za naslov svetovnega prvaka po združenju MTA v kategoriji do 85 kilogramov moral priznati premoč ruskemu tekmecu Nadirju Išakovu.

Miran Fabjan (levo) tokrat ni uspel zadati zmagovitega 
udarca.
Miran Fabjan (levo) tokrat ni uspel zadati zmagovitega udarca. 

TRST > Vrhunec nedeljskega borilnega večera v tržaški športni dvorani Chiarbola se tako ni razpletel po željah 30-letnega borca iz Branika pri Novi Gorici. Mirana Fabjana so že pred dvobojem, na katerega se je sicer dobro pripravil, prevevali mešani občutki. Nadir Išakov, ki je s 193 centimetri decimeter višji od Fabjana, se je pred tržaškim obračunom ponašal s sijajno statistiko 14 zmag v 15 profesionalnih dvobojih. Vse je dosegel s k.o., kar je bil zgovoren dokaz, kako nevaren je lahko Rus. Prav edini poraz Išakova pa je po ogledu posnetkov zbujal upanje, da je Rus ranljiv. Občutek je bil očitno varljiv. Kljub glasni podpori s tribun Fabjan v nedeljo namreč ni našel odgovora na napade brezkompromisnega Išakova. Rus je v drugi rundi z močnim udarcem tekmeca položil na tla, Fabjan pa se ni več uspel pobrati. “Ves čas sem vedel, da je dober borec, saj je ruski prvak v tajskem boksu. Vedel sem, da borba ne bo lahka, nisem pa si mislil, da je fant tako dober. To se mi vedno znova ponavlja. Ko mi organizator reče, naj si sam pripeljem nasprotnika, si najdem najboljšega,” je povedal razočarani Fabjan.

Po 16. porazu v karieri, v kateri je zbral tudi 41 zmag ob petih neodločenih izidih, je Fabjan namignil, da je bila to morda celo njegova zadnja borba. “Vem, da gre kariera počasi h koncu. Hotel sem vzeti še en velik skalp. No, videli smo, da nisem bil niti blizu. Nisem več konkurenčen na vrhunski ravni, vsaj ne v kategoriji do 85 kg. Fant me je pojedel. Bodimo pošteni, od prve sekunde sem bil v podrejenem položaju,” je priznal Primorec in dodal: “Porazi so sestavni del življenja, ampak verjetno jih je bilo v ringu zame dovolj. Bomo videli.”

Slovenski Rocky, kot je siceršnji vzdevek Fabjana, ima sicer v tekmovalnem koledarju predvideno novo borbo. Na Reki se bo 27. novembra v okviru prireditve FFC udaril z Igorjem Emkićem iz Bosne in Hercegovine.

ASO


Najbolj brano