Rumeno-modro se umika

Še ta konec tedna, pa bo za prvoligaše spet napočil počitek. Koprčane popoldne ob 17.45 čaka vedno pestro in zahtevno gostovanje v Ljudskem vrtu proti Mariboru. Morda prvič v novi barvi dresov.

Poleti so bili na Bonifki uspešnejši koprski nogometaši. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Poleti so bili na Bonifki uspešnejši koprski nogometaši. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Eno od treh zmag v sezoni so koprski nogometaši iztržili proti Mariboru, ki jim letos očitno leži. To je bila tekma, v kateri se vijoličastim ni ničesar posrečilo, medtem ko je bil na koprski strani tudi obilen dar boginje Fortune, kar za marsikatero tekmo prej in potem ne bi mogli trditi. Sredi vročega poletja je bilo na Bonifiki 2:1, po preobratu gostiteljev v končnici tekme. Kazalo je, da bodo Štajerci po zadetku Dareta Vršiča in hitremu izenačenju Jake Štromajerja glede na priložnosti še zadeli in odnesli ves plen, vendar se je zgodilo ravno obratno. Goran Galešić je zadel za koprsko zmago v zadnjih minutah tekme in se zadetka ni veselil. Muhasti Banjalučan od tedaj ni več stopil na igrišče, naj bi pa bil spet kandidat za nastop na današnji tekmi. V pogon naj bi se namreč vrnili skoraj vsi igralci, tudi Ivica Guberac. Bo ob vrnitvi dobil nazaj tudi kapetanski trak? Ker klub z mediji ne komunicira že skoraj dva meseca, vam lahko posredujemo zgolj neuradne informacije, po katerih naj bi se župan Boris Popovič, ki sprejema vse odločitve, odločil, da bo moštvo imelo več kapetanov. Na zadnjih dveh tekmah je bil to vratar Vasja Simčič.

“Dovolj je bilo nesrečnih situacij, nenavadnih okoliščin. Naj bo nedeljska tekma v Krškem prelomnica. Naslednji dvoboj čakamo s spoštovanjem do ekipe Kopra, vendar z zaupanjem vase. Odpraviti moramo napake, nadaljevati v zmagovitem ritmu in zadeve bodo kmalu na pravem mestu,” pred tekmo s kanarčki pravi Mariborčan Gregor Bajde, ki je poleti v Ljudski vrt prišel iz Celja, a se doslej ni pretirano izkazal. V zadnjih mesecih si je tudi Maribor privoščil nekaj kadrovskih spodrsljajev, kar kaže tudi njihov položaj na lestvici. Koprčani imajo zato tokrat celo več možnosti kot kdajkoli prej v zadnjih letih, da se domov vrnejo s točko ali mora celo vsemi tremi. Obe ekipi sicer druži zamenjava trenerja.

Iz kuloarjev Bonifike je sicer prišla še ena novica, ki pravi, da se je koprski župan odločil tudi za nove barve klubskih dresov. Maskirne “uniforme” s superpokala so že napovedovale spremembo, zdaj pa naj bi čisto zares na smetišče zgodovine odšla tudi rumeno-modra barvna kombinacija in s tem sodelovanje s podjetjem HS, ki je za vse klubske selekcije lani pripravilo nove garniture. Novi dresi naj bi bili že kupljeni, osnovna barva naj bi bila svetlorumena z odtenki zelene. Morda se bodo v novih oblačilih Koprčani predstavili že v Mariboru.

Morda pa lahko tudi pričakujemo, kot pravijo nekateri iz trdega jedra navijačev, ki še redno prihaja na tribune, da bo po tradicionalnih barvah tudi iz grba odstranjena letnica ustanovitve 1920 in zamenjana z novejšim letnikom. ROK MAVER


Najbolj brano