Ronaldo najbogatejši nogometaš, Messi tik za njim

Po podatkih nogometnega portala goal.com je portugalski zvezdnik in član madridskega Reala Cristiano Ronaldo najbogatejši nogometaš na svetu. Najboljši igralec leta 2014 je s pokroviteljskimi in klubskimi pogodbami v minulem letu zaslužil 210 milijonov evrov. Sledi mu veliki tekmec iz Barcelone Argentinec Lionel Messi, ki je zaslužil 200 milijonov.

Po podatkih nogometnega portala goal.com je portugalski zvezdnik in član madridskega Reala Cristiano Ronaldo najbogatejši nogometaš na svetu. Foto: Reuters
Po podatkih nogometnega portala goal.com je portugalski zvezdnik in član madridskega Reala Cristiano Ronaldo najbogatejši nogometaš na svetu. Foto: Reuters

LJUBLJANA > Med Ronaldom na prvem in Messijem na drugem mestu je tako le deset milijonov razlike, do tretjega mesta in Brazilca Neymarja, drugega člana Barcelone, je 65-milijonska luknja. S 105 milijoni je na četrtem mestu Šved Zlatan Ibrahimović, nogometaš PSG, peterico zaokrožuje napadalec angleške reprezentance in Manchester Uniteda Wayne Rooney s 103 milijoni. To so edini nogometaši, ki so zaslužili 100 milijonov ali več.

S 96 milijoni je šesti Brazilec Kaka, 87 milijonov je zaslužil Kamerunec Samuel Eto'o, Španec Raul je s 85 milijoni osmi, Brazilec Ronaldinho s 83 milijoni deveti, Anglež Frank Lampard je na desetem mestu z 80 milijoni.

STA


Najbolj brano