Ronaldo končal niz nepremagane Barcelone

Sinočnji El Clasico je pred skoraj 100.000 gledalci na stadionu Camp Nou postregel z novo nogometno poslastico, čeprav končni izid ni razveselil številnih navijačev domače Barcelone. Ta je morala z 1:2 (0:0) priznati premoč madridskemu Realu in tako končala niz 39 tekem brez poraza.

Cristiano Ronaldo Foto: Sergio Carmona
Cristiano Ronaldo Foto: Sergio Carmona

BARCELONA > Real je prišel do zmage z igralcem manj, saj je kapetan Madridčanov Sergio Ramos sedem minut pred koncem tekme prejel še drugi rumeni karton na tekmi in moral tako z 21. rdečim kartonom kariere predčasno v slačilnico. To ni zmedlo galaktikov, ki so po lepem predložku Garetha Balea zmagali z golom Cristiana Ronalda v 85. minuti.

Na tekmi so sicer povedli člani Barce, v 56. minuti je bil uspešen Gerard Pique. Na 1:1 je v 63. minuti izenačil Karim Benzema. Sedem krogov pred koncem španskega prvenstva Real (69 točk) na tretjem mestu za vodilno Barcelono (76) zaostaja sedem točk, drugi je Atletico (70). Tekma se je sinoči začela z minuto molka v spomin na preminulega legendarnega nizozemskega nogometaša Johana Cruyffa.

STA


Najbolj brano